آشنایی با شیوه های درمان منییر

با توجه به اینکه در خصوص درمان منییر و علائم نمود آن اطلاعات کمی در دسترس است، این مقاله به این مبحث مهم اختصاص یافته است. مرکز تخصصی شنوا طب در تهران با برخورداری از بهترین پرسنل و پزشکان متخصص در زمینه گوش و اختلالات، آن آماده کمک رسانی به بیماران گرامی هستند . از جمله خدماتی که این کلینیک به شما ارائه می دهد انجام تست شنوایی ، شست و شوی گوش ، گرفتن نوار گوش ، درمان بیماری های گوش میانی ،خارجی ، داخلی و … می باشد .

بیماری منییر چیست؟

بیماری منییر از جمله بیماری های مزمن و رایج است که با علائمی همچون سرگیجه و ناشنوایی نمود پیدا می کند. احتمال رخ دادن این بیماری فارغ از محدودیت سنی و جنسیتی برای همه یکسان است. بیماری منییر را اصولا به عنوان اختلال گوش داخلی می شناسند.

بسیاری علت رخ دادن آن را به بروز ناهنجاری در ساختار و یا مقدار مایعات درون گوش داخلی مرتبط می دانند. اما در حقیقت علت شناخته شده ای برای این بیماری وجود ندارد. با توجه به اینکه در خصوص درمان منییر و علائم نمود آن اطلاعات کمی در دسترس است، این مقاله به این مبحث مهم اختصاص یافته است.

درمان منییر

چگونه می توان بیماری منییر را تشخیص داد ؟

قبل از پرداختن به مراحل درمان منییر لازم است که علائم این بیماری به درستی تشخیص داده شوند. بیماری منییر از خود علائم و نشانه های مختلفی را بروز می دهد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود.

  • سرگیجه‌های ناگهانی: یکی از شایع ترین علائم این بیماری سرگیجه های ناگهانی است. سرگیجه ها بدون هیچ هشدار قبلی آغاز می شوند. فرد بیمار در کنار سرگیجه ممکن است حالت تهوع را نیز تجربه کند. مدت زمان طول کشیدن این سرگیجه ها نامشخص است اما اصولا بیشتر از یک روز طول نمی کشند.
  • کاهش شنوایی: در بیماری منییر فرد در یک گوش و یا دو گوش خود احساس ناشنوایی می کند. این ناشنوایی در مراحل اولیه بیماری به صورت مقطعی رخ می دهد. اما بعد از مدتی به ناشنوایی دائمی تبدیل می شود.
  • زنگ زدن گوش (وزوز): بیماران مبتلا به منییر در یک یا دو گوش خود صدای وزوز یا زنگ زدن را می ‌شنوند. این امر موجب می شود که تحمل بیماری برای آنها مشکل تر شود.
  • گرفتگی گوش: گرفتگی گوش در بیماری منییر به این شکل است که بیمار تصور می کند که دو گوش او از هوا پر شده است.

درمان منییر

اما در درمان منییر ریشه یابی علت بروز بیماری می تواند مراحل درمان را کوتاه تر کند. همانطور که قبلا نیز گفته شد هنوز علت مشخصی برای این بیماری ذکر نشده است اما علائم اولیه آن با بالا رفتن میزان مایع گوش ظاهر می شود. از این رو لازم است که عوامل موثر بر مایع گوش مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به مطالب گفته شده می توان علت بروز این بیماری را به یکی از فاکتورهای زیر مرتبط دانست:

  1. تخلیه نامناسب مایع گوش در اثر انسداد یا ناهنجاری های آناتومیکی
  2. واکنش‌های آلرژیک غیرطبیعی
  3. بیماری های خود ایمنی
  4. عفونت ویروسی
  5. عوامل ژنتیکی
  6. تغییرات هورمونی
  7. دیابت

بنابراین در جهت درمان منییر لازم است در وهله اول تمامی موارد ذکر شده در بالا مورد بررسی تخصصی قرار گیرند. سپس متناسب با شرایط جسمی بیمار، درمان مناسب انتخاب شود.

درمان منییر به چه صورت است؟

درمان منییر را نمی توان به مصرف داروی مشخصی محدود کرد. در واقع با توجه به میزان شدت بیماری و شرایط جسمی بیمار درمان های متفاوتی در نظر گرفته می شود که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد. درمان دارویی به مراحل اولیه درمان برمی گردد. در این مرحله با استفاده از داروهای ضد سرگیجه از میزان سرگیجه بیمار کاسته می شود. همچنین اگر بیمار از حالت تهوع نیز در عذاب باشد برای او داروهای ضد تهوع تجویز می شود.

اگر بیماری در مرحله اول بهبود نیابد دکتر مجبور به تغییر رژیم غذایی بیمار می شود. در واقع بیمار موظف است مصرف نمک را قطع و یا محدود کند. همچنین برای آنها داروهای دیورتیک نیز تجویز می شود. گاهی مصرف قرص برای بیمار کارساز نیست بنابراین پزشک به تزریق برخی آنتی‌بیوتیک‌های آمینوگلیکوزید(Aminoglycoside) وستیبولو توکسیک (Vestibulotoxic) روی می آورد.

این شیوه درمان تا حدودی موجب کاهش علائم بیماری می شود. در کنار موارد ذکر شده بهره بردن از تمرینات توانبخشی سرگیجه نیز می تواند به کاهش علائم این بیماری کمک کند. در بدترین حالت درمان، عصب وستیبولار (vestibular Neurectomy) بیمار قطع می شود.

اما در درمان منییر نباید به مصرف دارو بسنده کرد. از این رو در ادامه به برخی نکات اشاره می شود که اجرایی کردن آنها به کاهش علائم بیماری و سرعت یافتن مراحل درمان کمک می کند. در هنگام بروز علائم سرگیجه بهترین کار برای بیمار دراز کشیدن است.

همچنین بیمار در این بازه زمانی باید جداً از انجام حرکات ناگهانی، خیره شدن به نور شدید، تماشای تلویزیون و مطالعه خودداری کند. بسیاری از بیماران گمان می کنند بعد از اتمام سرگیجه می توانند بلافاصله به فعالیت روزانه خود ادامه دهند. اما درمان این بیماری به میزان استراحت صورت گرفته وابسته است. بنابراین بهتر است بعد از اتمام سرگیجه بیمار به استراحت خود ادامه دهد.

اگر فرد بیمار نمی تواند به هیچ عنوان تعادل خود را حفظ کند لازم است از تمرینات توانبخشی تعادل کمک بگیرد. در کنار متوقف کردن مصرف نمک لازم است مصرف دخانیات و مشروبات الکلی نیز متوقف شود. در واقع مصرف این قبیل مواد منجر به افزایش علائم بیماری منییر می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *