..   شنوا طب از بهترین مراکز و مراجع تخصصی شنوایی سنجی نوزادان تهران می باشد . در این کلینیک متخصصان ما با استفاده از روش های سریع و پیشرفته با توجه به سن فزرند دلبند شما، آزمون های شنوایی سنجی را انجام می دهند و کم شنوایی یا اختلالات گوش نوزاد یا کودکتان را تشخیص می دهند . پس از تشخیص و ارزیابی شنوایی، بسته به نوع و میزان کم شنوایی برای کودکتان، سمعک تجویز و تنظیم میکنند. سمعک های تجویز و تنظیم شده توسط متخصصان ما دارای گارانتی و خدمات پس از فروش نیز می باشد همچنین در صورت ایجاد مشکل و خرابی در هر نوع سمعک (قدیمی یا هوشمند) خدمات تعمیر سمعک هم توسط شنوا طب انجام می شود.

شنوایی سنجی چیست ؟

شنوایی سنجی یک نوع تست برای ارزیابی عملکرد سیستم شنوایی است . این تست، نوع و میزان کم شنوایی، اختلالات گوش داخلی و اخلالات تعادل را ارزیابی می کند.که باید توسط اودولوژیست (یا همان شنوایی شناس) و با استفاده از دستگاه اودیومتر انجام بشود . این دستگاه با استفاده از سیگنال های صوتی آستانه شنوایی فرد را بررسی می نماید . نتیجه تست شنوایی سنجی به شکل نوار گوش یا اودیوگرام ثبت می شود .این تست انواع مختلفی دارد اما متداول ترین نوع آن شنوایی‌سنجی با تون خالص است .این روش نمی تواند علت دقیق کم شنوایی را تشخیص دهد اما میزان، نوع، شکل، یک طرفه یا دو طرفه بودن و قرینگی کم‌شنوایی را می تواند تشخیص دهد . تست شنوایی سنجی معمولا پانزده الی سی دقیقه زمان میبرد تا توسط اودولوژیست انجام شود.

غربالگری شنوایی نوزادان

شنوایی سنجی کودک و نوزادان تهران

یکی از موارد مهم در رشد کودک ، سلامت گوش و حس شنوایی کامل است. به همین دلیل همه ی نوزادان از بدو تولد باید مورد غربالگری شنوایی قرار بگیرند. مسلماََ کم شنوایی یا ناشنوایی معلولیتی است که آثار زیانباری بر فعالیت مغز ، یادگیری و گفتار کودک و متعاقبا بر عملکرد اجتماعی او خواهد گذاشت. پس بهتر است از بدو تولد از فرزندتان تست شنوایی سنجی بگیرید. تا اگر کودکتان مشکلی در شنوایی داشت سریعا آن را برطرف و درمان کنید.

تست های شنوایی سنجی نه تنها قبل از ترخیص نوزاد بلکه در سال های بعد زندگی کودک هم باید انجام شود تسهایی مانند : تست OAE و تست ABR و ASSR . اکثر نوزادانی که با کم شنوایی متولد می شوند با انجام تست های OAE و AABR در بدو تولد کم شنوایی آن ها تشخیص داده می شوند .ولی در برخی از نوزادان کم شنوایی به دلایل عفونت ، ضربه و نویز های بلند پس از مدتی بروز می کند. برای ارزیابی شنوایی نوزاد چندین نوع تست وجود دارد که اودیولوژیست با توجه به سن و وضعیت سلامت کودک از یکی از این روش ها استفاده می کند .

انواع آزمون های شنوایی نوزادان :

  • آزمون OAE
  • تست ABR
  • آزمون ASSR
  • تست تمپانومتری و رفلکس اکوستیک
  • آزمون رفتاری

شنوا طب کلینیک تخصصی شنوایی سنجی نوزادان و کودکان در تهران می باشد . انواع بیماری های گوش میانی،داخلی و خارجی ، انواع اختلالات شنوایی ، نوع و میزان کم شنوایی نوزادان با کمک تست های شنوایی سنجی توسط اودیولوژیست در این کلینیک انجام می شود. از دیگر خدمات برای نوزادان و کودکان کم شنوا در تهران تجویز و تنظیم سمعک می باشد.

آزمون OAE

تست OAE در نوزادان حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه طول می‌کشد. این تست آزمونی غیر تهاجمی و بدون درد است. پزشک متخصص ، پروب های کوچکی درون مجرای گوش کودک می گذارد. این پروب ها امواج صوتی را به داخل گوش می فرستد و پاسخ حلزون گوش به صورت امواج OAE دریافت شده و سپس ثبت می شود. این تست باید زمانی انجام شود که نوزاد در آرامش به سر ببرد و بدون حرکت باشد. مثلا می توان اورا در بغل مادر یا در یک اتاق آرام قرار داد بعد تست از او گرفته شود. نکته ی مهم این است که نتیجه ی این تست زمانی قابل قبول است که دست کم سه مرتبه پشت سرهم و در طی یک جلسه در هر گوش به طور مجزا انجام شود. و حداقل دو بار از سه مرتبه ی انجام شده یک نتیجه ی یکسان حاصل شود. این تست نیاز به دقت و حساسیت بالایی دارد تا نتیجه کاذب حاصل نشود.

تست ABR

آزمون ABR یا همان پاسخ شنوایی ساقه مغز هم یک آزمون غیر تهاجمی و کاملا ایمن می باشد که در خواب از کودک یا نوزاد انجام می شود. روند انجام این تست حدود یک ساعت می باشد و خطای بسیار کمی دارد. این تست یکی از بهترین روش های غربالگری جهت تشخیص میزان کم شنوایی در نوزادان و کودکان می باشد. آزمون ABR کاکلا بی درد میباشد در این روش الکترودهایی به مناطق خاصی از سر نوزاد وصل می‌کنند تا پاسخ عصب شنوایی به محرک صوتی اندازه گیری شود. این آزمون مانند نوار مغز است با این تفاوت که در این روش از دستگاه ها و تجهیزات تخصصی تر استفاده می‌شود.

آزمون ASSR

این تست امکان ارزیابی کم شنوایی شدید تا عمیق را دارد. این آزمون شبیه به تست ABR می باشد ا این تفاوت که از آنالیز فرکانسی به جای آنالیز زمانی استفاده می شود. محرکات این آزمون اصوات مدوله شده از نظر دامنه یا فرکانس یا هر دو می باشد. تفسیر این تست به صورت adjective است. از معایب این تست می توان گفت که نیاز به وضعیت خیلی آرامی دارد. محل ضایعه را نمی تواند تشخیص دهد و در مواردی مانند نوروپاتی نمی‌تواند پاسخ دهد. آستانه این تست با تست رفتاری اختلاف دارند مخصوصا در افراد طبیعی. برای افرادی که میخاهند کاشت حلزون انجام دهند این تست و تست ABR هم‌زمان انجام می شود.

تست تمپانومتری و رفلکس اکوستیک

تمپانومتری یک آزمون شنوایی نیست اما روشی است که می تواند نشان دهد آیا پرده صماخ هنگامی که صدا آهسته و فشار هوا در مجرای گوش اعمال می شود به خوبی حرکت میکند. این آزمون توانایی تشخیص اختلالات گوش میانی مانند جمع شدن مایع پشت پرده گوش را دارد. نتیجه این تست نموداری به نام تمپانوگرام است. تست رفلکس آکوستیک بررسی می کند که گوش از طریق بر انگیختن رفلکس به خوبی به صداهای بلند پاسخ بدهد. جهت انجام این تست یک پروب پلاستیکی نرم در مجرای گوش قرار می دهند. چند صدای بلند از طریق پروب به گوش ارسال می شود. و دستگاه تشخیص می دهد آیا صدا باعث برانگیخته شدن رفلکس می شود یا خیر.

آزمون رفتاری

برای تخمین حساسیت شنوایی می توان از تست های الکتروفیزیولوژی کمک گرفت اما این تست ها سطح واقعی شنوایی فرد را نشان نمی دهند به همین دلیل نباید به عنوان جانشینی برای آزمون های رفتاری استفاده شود. این روش ارزیابی شنوایی به دو دسته تقسیم می شود. (روش های بدون استفاده از تقویت و روش های یا استفاده از تقویت)استفاده از تقویت در ارزیابی بستگی به این موارد دارد : وضعیت نوزاد یا کودک در طول آزمایش، ویژگی های آکوستیکی محرک، معیار پاسخ های مورد قبول، تصمیم گیری در مورد رخ دادن پاسخ و تایید اودیولوژیست

سایر خدمات شنوا طب