دلایل سرگیجه و ارتباط سرگیجه با گوش

سرگیجه

سرگیجه (dizziness)  معمولا یکی از اولین دلایل سرگیجه که به ذهن پزشکان می رسد ،وجود مشکلاتی در گوش داخلی است. سرگیجه در زمان هایی به وجود می آید که فرد در حال راه رفتن یا حرکت باشد و همه چیز وهمه جا به دور سر آن بچرخد. وقتی  سرگیجه در بدن بوجود می آید شخص دچارحالت تهوع میشود. سرگیجه خود به تنهایی یک بیماری نیست بلکه نشانه ای از بیماری دیگر است.

دلیل سرگیجه چیست؟

بوجود آمدن سرگیجه میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از آن دلایل کمبود ویتامن ۲ b1 است. یکی دیگر از علت سرگیجه یا وجود سرگیجه های ناگهانی در بدن ما،کمبود آب و از دست رفتن آب بدن است.همچنین کم خونی هم میتواند یکی دیگر از دلایل سرگیجه باشد. از نظر پزشکی سرگیجه به دو حالت مختلف تقسیم میشود. سرگیجه محیطی و سرگیجه مرکزی.

سرگیجه مرکزی: اکثر اوقات به دلیل داشتن مشکل در ساقه مغز و مخچه بوجود می آید.

سرگیجه محیطی: اکثر اوقات به دلیل مشکلی در گوش داخلی بوجود می آید.

یکی دیگر از دلایل سرگیجه و احساس سنگینی در سر،کاهش قندخون یا همان هیپوگلایسمی است. هیپوگلایسمی بیشتر اوقات در بدن کسانی که دیابت یا مشکل قندی دارند اتفاق می افتد.

دلایل سرگیجه چیست

نشانه های سرگیجه

به طور کلی سرگیجه ممکن است با علائم زیر و بعضی علائم دیگر همراه باشد:

  • حالت تهوع
  • از دست رفتن تعادل
  • درد گوش و وجود صدای وزوز
  • داشتن میگرن و سردرد
  • حس پر بودن گوشها و گرفتگی گوش
  • عدم کنترل کردن حرکات چشم به سمت دیگری
  • اختلال در راه رفتن
  • استفراغ
  • تعریق
  • نوسان دید

علت سرگیجه

“دلایل سرگیجه”

اکثرا دلیل سرگیجه در حالت خواب میتواند از دلایل زیر باشد:

  1. داروهای مختلف
  2. وجود کم آبی در بدن
  3. مشکل قلبی و نارسایی خون به قلب
  4. هیپوگلیسمی (hypoglycemia)

بعضی از سندروم ها بیماری ها و شرایط خاص ممکن است علت سرگیجه های شدید باشد . مانند:

دلیل سرگیجه

بیماری منییر

بیماری منییر یکی از دلایل سرگیجه داشتن در بدن ما است که منشا آن از بیماری گوش داخلی است. یکی دیگر از علت بیماری منییر وجود مایعات و فشار در داخل گوشها است. سرگیجه های دوره ای، با وزوز گوش همراه است و همچنین گوشها دچار گرفتگی و کم شنوایی میشود. بیشتر اوقات این بیماری یک طرفه است.در مواقعی بیماری منییر بوجود می آید که مایعات زیادی در گوش داخلی جمع میشود.

سرگیجه موضعی حمله ای خوش خیم (bppv)

بیشترین دلیل بوجود آمدن سرگیجه های ناگهانی این بیماری است . یعنی وقتی که شخص با تغییر موقعیت سر خود دچار bppv میشود. اکثر اوقات وقتی فرد دراز کشیده ، نشسته ، ایستاده و یا در رختخواب می چرخد دچار این نوع سرگیجه سر میشود.

لابیرنتیت (labyrinthitis)

لابیرنتیت یا همان گوش دوم ، دارای عصب دهلیزی است که اطلاعات مربوط به صدا ، حرکت های سر ، و موقعیت را باید به مغز انتقال دهد. در مواقعی که گوش داخلی بر اثر عفونت ملتهب شود ، لابیرنتیت نام برده میشود. لابیرنتیت با عوارضی مانند : سردرد ، گوش درد ، صدای وزوز در گوش ، تغییراتی در بینایی و کم شنوایی همراه است.

نوریت دهلیزی

وقتی دارای سرگیجه شدید میشوید دلیل آن عصب دهلیزی است. بیماری نوریت دهلیزی و لابیرنتیت شباهت هایی به هم دارند ولی نوریت دهلیزی باعث کم شنوایی نمی شود . نوریت دهلیزی با نشانه هایی مانند : سرگیجه های یک دفعه ای ، کاهش دید و تاری دید و حالت تهوع همراه است .

کلستئاتوم (cholesteatoma)

کلستئاتوم یک نوع از رشد غیر سرطانی پوست در گوش میانی است. دلیل بوجود آمدن آن ، عفونت های مکرر گوش است. نشانه های این بیماری ، سرگیجه شدید ، عدم تعادل و کم شنوایی است.

وجود میگرن و مبتلا شدن به آن

میگرن نام های مختلفی دارد مانند: -سرگیجه میگرنی- و یا -میگرن وستیبولار- که هردوی این مدل میگرن، نوعی از سرگیجه و سردرد است که درد شدیدی را در ناحیه سر ایجاد میکند . یکی از علائم سردرد میگرنی ، فوتو فوبیا است .

“راه های درمان سرگیجه در افراد سالمند”

روش درمانی به نام vrt یک روش کاربردی است که از تمرین های حرکتی برای علائم سرگیجه و بهتر شدن تعادل بدن استفاده میکنند. و در نتیجه باعث بهتر شدن و کمتر شدن سرگیجه و عدم تعادل فردی میشود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *