درمان کم شنوایی با روش های نوین چگونه ممکن است؟

ناشنوایی یکی از معمول ترین معلولیت هایی است که ممکن است برای افراد رخ دهد. تا کنون در کره زمین نزدیک به نیم میلیارد نفر ناشنوا شناسایی شده اند. تقریبا از هر ۲۰۰ کودک که در جهان متولد می شوند، یکی از آن ها دارای کم شنوایی می باشد. همچنین حداقل یک نفر از هر هزار کودک مبتلا به ناشنوایی کامل می باشد.

روش های نوین درمان کم شنوایی در تهران

درمان کم شنوایی در تهران پیش از این با روش هایی همچون کاشت حلزون، تست شنوایی سنجی، انجام نوار گوش و … انجام می شده. امروزه با پیشرفت چشمگیر علم پزشکی روش های نوین دیگری نیز برای بهبود این بیماری کشف شده است. در ادامه به بررسی برخی از روش های درمان کم شنوایی در تهران خواهیم پرداخت.

درمان کم شنوایی در تهران

ژن درمانی

اختلال های ژنتیکی یکی از علل بروز کاهش شنوایی یا ناشنوایی در کودکان می باشد. تشخیص این علت در کودکان کار پیچیده ای می باشد. تحقیقات بر روی ژن ها نشان می دهد که اکثر کم شنوایی ها بر اثر اختلال ژنتیکی می باشد و جهش ژنتیکی ۳ ژن موجب می شود که نوزادان کم شنوا به دنیا بیایند. ژن درمانی در این حوزه قصد دارد که بتواند از جهش این ۳ ژن جلوگیری کند.

ژن درمانی با دستکاری ژن های معیوب از ابتلای افراد به کم شنوایی پیشگیری می کند. طبق تحقیقات و آخرین آمار ها حدود ۱۰۰ ژن مختلف وجود دارند که با سیستم شنوایی موجودات در ارتباط هستند.یکی از روش های ژن درمانی توسط محققان به شیوه زیر انجام شده است:

محققان در یک روش نوین اقدام به ارسال ژن های سالم توسط ویروسی به داخل سلول های مویی گوش موش های آزمایشگاهی کردند. در این روش محققان توانستند سلول های مویی را ترمیم کنند و موجب بهبود کم شنوایی شوند. به گفته محققان در این روش سلول های مویی ترمیم می شوند و کاهش شنوایی ژنتیکی موش های کم شنوا درمان می شود.

سلول درمانی

سلول درمانی یکی از روش های کنترل کم شنوایی است که می کوشد تا ناشنوایی و کم شنوایی را در سریع ترین حالت ممکن بهبود دهد و از بین ببرد. این روش درمانی بر روی کمتر از ۱ درصد از بیماری های سیستم شنوایی اثر گذار می باشد. سلول درمانی می کوشد که ناشنوایی را به راحتی خوردن یک قرص همراه با آب درمان کند. در روش سلول درمانی دانشمندان با استفاده از سلول های بنیادی جنینی موفق شدند که اختلالات شنوایی را از بین ببرند.

دانشمندان برای از کشف راه حل این روش درمانی ابتدا یک موش آزمایشگاهی را ناشنوا کردند و سلول های عصبی انتقال دهنده صدا را از بین بردند. دانشمندان سپس به سلول های بنیادی را جایگزین کردند و متوجه شدند که سلول های بنیادی جنینی قابلیت این را دارد که برای تولید انواع سلول دستکاری شود.

سلول های بنیادی برای درمان کاهش شنوایی، پس از استخراج در آزمایشگاه ها رشد داده می شوند و سپس مورد استفاده قرار می گیرند. محققان و دانشمندان برای کسب اطمینان از این روش بهبود کم شنوایی از تست ساقه مغز استفاده کردند.

تحریک هدفمند عصب

تحریک هدفمند عصب یکی دیگر از روش های بهبود کم شنوایی می باشد که موجب ترمیم سلول های مویی گوش می شود. این روش کنترل و بهبود کم شنوایی به دنبال آن است که با ساختن یک وسیله پزشکی همانند لیزر، عصب گوش را تحریک کند. وجه تمایز این روش این است که دیگر نیازی به عصب های انتقال صدا نخواهیم داشت.

کاشت حلزون شنوایی نیز در دسته تحریک هدفمند عصب قرار می گیرد که حلزون تشکیل نیافته را دور می زند. کاشت ساقه مغز نیز امروزه یکی از پیشرفته ترین و جدیدترین روش های درمانی کاهش شنوایی شناخته می شود.

چگونه متوجه این بیماری شویم؟

برای پی بردن به این معلولیت حسی روش های بسیاری وجود دارد که در ادامه مطلب به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

معاینه بدنی:

معاینه بدنی یکی از اولین راه هایی می باشد که برای پی بردن به کاهش شنوایی، صورت می گیرد. معاینه بدنی توسط پزشک همانند معاینه بدنی هنگام سرماخوردگی که منجر به عفونت سیستم شنوایی شده است صورت می گیرد. در این روش پزشک با استفاده از برخی دستگاه های ابتدایی داخل گوش شخص را نگاه می کند و آن را معاینه می کند.

تست نجوا:

تست نجوا و یا تست غربالگری یکی از اصلی ترین تست های تشخیص سلامت بدن می باشد.مهم ترین تست نجوا در بدو تولد نوزاد صورت می گیرد و در صورت تشخیص کاهش شنوایی در کودک فورا بهترین روش درمانی را برای وی در نظر می گیرند. از تست نجوا همچنین در محیط های صنعتی برای سنجش میزان شنوایی افراد استفاده می شود.

تست دیاپازونی:

یکی از تست هایی که سرعت و دقت بالایی دارد، تست دیاپازونی می باشد. این تست برخلاف سایر تست های شنوایی برای تشخیص نوع حساسیت شنوایی مورد استفاده قرار می گیرد.

تست شنوایی سنجی:

تست ارزیابی شنوایی دقیق ترین و جدید ترین تست سنجش میزان شنوایی می باشد. این تست با توجه به سن افراد تعیین می شود و بر اساس نوع پاسخگویی افراد تشخیص ها ممکن است متفاوت باشد. تست الکتروفیزیولوژیک یکی از جدیدترین روش های دستیابی به وضعیت شنوایی افراد می باشد.

پس از تشخیص کاهش شنوایی مهم ترین اقدام آن است که روش مناسبی را برای بهبود و کنترل کاهش شنوایی انتخاب نماییم. سرعت عمل در درمان این بیماری بسیار مهم است و موجب می شود تا نتیجه مطلوبی را بگیریم.

کلینیک شنوایی سنجی شنواطب شعبه شرق تهران به عنوان مجهزترین و پیشرفته ترین مرکز ارائه خدمات شنوایی سنجی و تجویز و تنظیم سمعک در شرق تهران در خدمت هم میهنان گرامی میباشد.

انواع کم شنوایی

کاهش شنوایی در ۴ دسته ذیل تقسیم می شود:

۱. کم شنوایی انتقالی:

کم شنوایی انتقالی در اثر آسیب به گوش میانی و یا گوش خارجی به وجود می آید. در این نوع کم شنوایی، صوت نمی تواند به خوبی به داخل گوش نفوذ پیدا کند.

۲. کم شنوایی حسی- عصبی:

این نوع کم شنوایی در اثر آسیب به گوش میانی ایجاد می شود. این نوع کم شنوایی، کم شنوایی عصبی نیز نامیده می شود.

۳. کم شنوایی ترکیبی:

این نوع کم شنوایی در اثر آسیب به گوش میانی، خارجی و داخلی ایجاد می شود و امواج صوتی به درستی به داخل گوش نفوذ پیدا نمی کنند.

۴. کم شنوایی مرکزی:

کم شنوایی مرکزی در اثر آسیب به عصب شنوایی و سیستم شنوایی مرکزی ایجاد می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *