بیماری های مختلفی وجود دارد که بر گوش و شنوایی تاثیر دارند مانند کم خونی، کم کاری یا پرکاری تیروئید، سینوزیت و … . برای بررسی تاثیر سینوزیت بر گوش ابتدا به بررسی بیماری سینوزیت می پردازیم و در ادامه تاثیر این بیماری بر گوش و در نتیجه شنوایی را مورد بررسی قرار می دهیم. تا پایان همراه ما باشید.
بیماری سینوزیت چگونه ایجاد می شود؟
برای بررسی تاثیر سینوزیت بر گوش ابتدا بررسی می کنیم که بیماری سینوزیت چگونه ایجاد می شود. سینوس ها حفره های کوچکی در ناحیه صورت و پشت استخوان های گونه هستند. در طی بیماری سینوزیت، ویروس ها و باکتری ها باعث ایجاد عفونت در سینوس ها می شوند و در نتیجه سینوس ها متورم می شوند. این تورم سینوس ها باعث می شود که مجراهایی را که وظیفه انتقال ترشحات سینوسی به خارج از آن را بر عهده دارند، مسدود شود.
باقی ماندن این ترشحات در سینوس ها به عنوان بیماری سینوزیت شناخته می شود. سینوزیت و همچنین عفونت موجود در سینوس ها با ایجاد عوارض زیادی بر قسمت های مختلف بدن همراه است که یکی از این قسمت ها گوش ها هستند. سینوریت و عفونت های سینوسی باعث ایجاد عوارض بر قسمت های مختلف بدن از جمله گوش می شود.
تاثیر سینوزیت بر گوش
گرفتگی گوش و اختلال در شنوایی
برای بیان تاثیر سینوزیت بر شنوایی باید بگوییم که ارتباط مستقیم بین این دو وجود دارد؛ به گونه ای که ابتلا به سینوزیت با اختلال در شنوایی همراه است. گوش و سینوس ها با هم در ارتباط هستند. زمانی که ترشحات در سینوس ها انباشته می شود روی عملکرد شیپور استاش تاثیر منفی دارد.
شیپور استاش بخشی از ساختار گوش است که در محل اتصال گوش میانی به گوش خارجی قرار دارد و وظیفه ی آن تنظیم فشار هوا، کمک به گردش هوا در گوش میانی است. اختلال در عملکرد این بخش باعث اختلال در شنوایی ، گرفتگی گوش و یا وزوز کردن گوش می شود. در این حالت فرد صداهای اضافه ای را می شنود که در اغلب اوقات برایش بسیار آزاردهنده است و باعث می شود فرد کلافه شود. گرفتگی گوش هم باعث می شود تا قدرت شنوایی فرد کاهش پیدا کند.

عفونت گوش میانی
دومین تاثیر سینوزیت بر گوش، عفونت گوش میانی است. زمانی که در اثر بیماری سینوزیت، سینوس ها دچار عفونت می شوند، ممکن است این عفونت سینوسی به گوش میانی سرایت کند. وجود عفونت در این ناحیه باعث می شود تا بافت گوش میانی دچار التهاب شود و شخص علائمی را بروز دهد که به اصطلاح گفته می شود فرد دچار عفونت گوش میانی شده است. این علائم عبارتند از احساس ناراحتی و درد شدید در ناحیه گوش، خروج ترشحات (اغلب زرد رنگ) از گوش، بروز مشکلات شنوایی و … .
آسیب به پرده گوش:
اختلال در شنوایی معمولا به صورت موقت و خفیف رخ می دهد و بعد از درمان کامل عفونت، شنوایی به حالت اول باز می گردد. گاهی اوقات این عفونت، باعث آسیب به پرده گوش و یا سایر ساختارهای گوش می شود. در بیشتر موارد آسیب ها به پرده ی گوش طی چند روز بهبود می یابد. در مواقعی که عفونت شدید باشد منجر به پاره شدن پرده گوش می شود و در این گونه موارد شنوایی فرد به طور دائم افت پیدا می کند و شاید نیاز باشد تا فرد برای درمان تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
برای کاهش تاثیر سینوزیت بر گوش چه اقداماتی را انجام دهیم؟
تا این جا متوجه تاثیر سینوزیت بر گوش و شنوایی شده اید. در برخی مواقع این بیماری باعث ایجاد عوارضی جبران ناپذیر می شود. اما اقداماتی هست که با انجام آن ها می توانید عوارض ناشی از این بیماری را به حداقل برسانید. به محض اینکه متوجه شدید که دچار عفونت سینوسی یا سینوزیت شده اید سریعاً به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات لازم جهت درمان کامل عفونت صورت بگیرد.
اگر پزشک برای بیماری شما آنتی بیوتیک تجویز کرد سعی کنید دوره مصرف دارو را تکمیل کنید. به عبارتی اگر چند روز پس از شروع مصرف دارو، بهبود نسبی در علائم بیماری، مشاهده کردید مصرف دارو را قطع نکنید. با تکمیل دوره درمان، عفونت به طور کامل از بین می رود و احتمال ایجاد عوارضی که در بالا به آن ها اشاره شد، بسیار کاهش می یابد. برای کاهش تاثیر سینوزیت بر گوش بایستی سریعا برای درمان اقدام شود.
کلام آخر
همان طور که در این مقاله بررسی شد حفره های سینوسی ارتباط نزدیکی با گوش دارند. بنابراین وجود هر گونه عفونت در این ناحیه و ابتلا به بیماری سینوزیت می تواند گوش ها را درگیر کند و بر شنوایی تاثیر منفی بگذارد. در مواقع عفونت شدید، این بیماری منجر به عفونت گوش میانی و یا حتی پاره شدن پرده گوش می شود. بنابراین به محض بروز علائم سریعاً به پزشک مراجعه کنید. در این صورت با تجویز دارو و انجام اقدامات لازم جهت درمان، عفونت به طور کامل از بین می رود و تاثیر سینوزیت بر گوش به حداقل می رسد.
بدون دیدگاه