برای رزرو نوبت و اطلاع از ساعات کاری ، آدرس و شماره تلفن های هر شعبه :

روش های درمان و علل خارش مزمن گوش چیست ؟

فهرست مطالب ...

آیا نمی توانید دست از خاراندن گوش خود بردارید؟ خارش آزاردهنده گوش در بیشتر افراد و در تمام گروه های سنی رخ می دهد. لازم است راه های سالمی برای خلاص شدن از شر آن بدون آسیب رساندن به پرده گوش شناسایی شود. برای همین امروز به درمان خارش گوش و علل بروز آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید. شنوا طب با سه شعبه فعال ، بزرگترین مرکز شنوایی سنجی در شمال تهران و شرق و مرکز تهران می باشد.

درمان خارش گوش

درباره خارش مزمن گوش

گوش نسبت به سایر اعضای بدن مانند دست یا پا کوچک تلقی می شود؛ اما پر از رشته های عصبی حساس است. در نتیجه مانند سایر اندام ها در معرض خارش قرار می گیرد. خارش مزمن گوش فقط به دلیل حساسیت بالاست. اما با این حال ممکن است این مورد نشان دهنده مشکلات سلامتی در فرد باشد و با اطلاع از علل احتمالی خارش، راه حل ها و اقدامات لازم برای تسکین یا درمان آن انجام شود.

علائم خارش گوش چیست ؟

علائم خارش گوش تا حد زیادی آزاردهنده و ناراحت کننده هستند. به طوری که فرد دائماً تمایل زیادی به خاراندن دارد. با این حال ممکن است هنگام خاراندن احساس بدی پیدا کند و این امر با تب، تورم و خشکی گوش همراه باشد.

۵ علت خارش گوش

۱_خشکی پوست: اگر گوش موم کافی تولید نکند، ممکن است منجر به خشک شدن پوست داخل گوش و در نتیجه خارش شود. همچنین ممکن است فرد متوجه بیرون آمدن پوسته از داخل مجرای گوش شود.

۲_التهاب مجرای گوش: یکی دیگر از علت خارش گوش، التهاب مجرای گوش است. این التهاب زمانی رخ می دهد که پوست داخل و خارج مجرای گوش عفونی می شود و این حالت ممکن است به صورت یک واکنش آلرژیک ظاهر شود؛ مانند واکنشی که در نتیجه استفاده از برخی از انواع لوازم آرایشی یا فلزات در گوش ظاهر می شود. نوع دیگری از التهاب وجود دارد که درماتیت اگزماتوز است که علت مشخصی ندارد.

۳_عفونت گوش: عفونتی است که باعث درد و خارش در گوش می شود. این امر به ویژه در مورد اوتیت خارجی یا گوش شناگر که در آن مجرای گوش خارجی عفونی می شود، صدق می کند. این عفونت ممکن است منجر به عفونت گوش همراه با قرمزی و تورم شود.

۴_استفاده از سمعک: هدفون یا هر وسیله دیگری برای کمک به بهبود شنوایی است و ممکن است منجر به احتباس آب در گوش یا منجر به واکنش آلرژیک شود. همچنین ممکن است به نواحی خاصی از گوش فشار وارد کند و در نتیجه فرد احساس خارش گوش کند.

۵_ پسوریازیس: بیماری پوستی است که باعث ایجاد بثورات قرمز روی پوست بیمار می شود و در مراحل پیشرفته به داخل گوش می رسد و در نتیجه بیمار احساس خارش شدید می کند.

درمان خارش گوش

سایر علت خارش گوش

تجمع جرم گوش که راه بدن برای تمیز کردن سلول های مرده پوست و آلودگی از گوش است. برخی از باکتری ها و ویروس ها که در بروز سرماخوردگی و آنفولانزا موثر هستند. حساسیت در نتیجه رطوبتی که ممکن است بعد از دوش گرفتن یا شنا یا ناشی از شامپو ایجاد شود.
نحوه درمان خارش گوش در صورت بروز خارش گوش، توصیه می شود برای دریافت درمان مناسب با پزشک متخصص مشورت کنید، پزشک ممکن است مواردی را توصیه کند.

درمان خارش گوش عبارتند از:

  • پماد آنتی بیوتیک
  • روغن بچه برای نرم و آبرسانی پوست و فقط برای استفاده موضعی می باشد.
  • پمادهای موضعی برای کاهش التهاب
  • قطره مخصوص درمان قرمزی، تورم و التهاب داخل گوش
  • همچنین پزشک توصیه می کند که استفاده از سمعک را برای مدت کوتاهی تا رفع مشکل و دریافت داروهای مناسب متوقف کنید.

مهم ترین درمان های خانگی خارش گوش

برای درمان خارش گوش در خانه و خلاص شدن از شر ناراحتی ناشی از آن می توانید این راه ها را انجام دهید:

روغن زیتون

روغن زیتون یکی از محبوب ترین درمان های خانگی خارش گوش برای تسکین خارش گوش است. روغن زیتون می تواند به حذف جرم اضافی گوش و روان نگه داشتن مجرای گوش کمک کند و می تواند جرم گوش سفت را نرم کند در نتیجه خروج آن از گوش را آسان تر کند. روغن زیتون همچنین دارای خواص ضد عفونی کننده است که ممکن است خطر عفونت و عفونت گوش را کاهش دهد. با این مراحل می توانید روغن زیتون را بمالید: به پهلو دراز بکشید. گوش آسیب دیده باید قابل مشاهده و رو به بالا باشد. به آرامی قسمت بیرونی گوش خود را به سمت بالا بکشید. دو تا سه قطره روغن زیتون ولرم را با استفاده از قطره چکان در دهانه گوش خود بریزید. جلوی گوش را ماساژ دهید تا روغن به بیرون برود. پنج تا ده دقیقه در همان سمت بمانید.

سرکه سفید

سرکه سفید یکی دیگر از مواد موثر در درمان خارش گوش در خانه است. برای بهره مندی از مزایای سرکه در درمان خارش گوش می توانید از این مراحل ساده استفاده کنید: در یک کاسه ترکیب مساوی از سرکه سفید و الکل را مخلوط کنید. سپس یک تکه پنبه را در ترکیب خیس سازید. گوش آسیب دیده را به سمت بالا خم کنید، سپس دو تا سه قطره به گوش خود اضافه کنید. ۵ دقیقه صبر کنید، سپس سر خود را در جهت مخالف خم کنید. جرم گوش را با دستمال از بیرون خارج کنید.

سشوار

سشوار به تبخیر رطوبت در مجرای گوش خارجی کمک می کند. رطوبت احتباس شده ممکن است علت خارش گوش باشد. می توانید با این مراحل خارش گوش را در خانه درمان کنید: لاله گوش را به سمت بالا بکشید. یک خشک کن هوا را در فاصله ۳۰ سانتی متری گوش خود نگه دارید. حرارت سشوار را روی کم تنظیم کنید. سشوار را روشن کرده و مستقیماً به داخل مجرای گوش هدایت کنید… این حالت را حدود ۳۰ ثانیه نگه دارید.

چه زمانی به پزشک مراجعه می کنید؟

به صورت کلی اگر علت خارش گوش بیماری های زمینه ای یا سایر بیماری ها نباشد، به ندرت دردسرساز و سبب نگرانی شما خواهد شد. به طوری که پس از چند روز بهبودی کامل را احساس خواهید کرد. منتهی اگر شاهد مشکلاتی مانند کاهش شنوایی، خونریزی و تخلیه از گوش باشید، می بایست فورا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

از طرفی اگر خارش گوش در بازه زمانی یک هفته متوقف نشد، میتوانید با مراجعه به پزشک بعد از علت یابی، مراحل درمانی را دنبال کنید. برای انجام خدمات نوار گوش در مرکز تهران میتوانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید. شنواطب تخصصی ترین مرکز تجویز سمعک در مرکز تهران نیز میباشد.

راه های پیشگیری از خارش گوش

پس از آشنایی با راه های درمان خارش گوش، از این روش ها برای جلوگیری از خارش آزاردهنده گوش استفاده کنید:

  • بیرون گوش های خود را به طور منظم با یک پنبه، مقداری آب گرم و یک صابون ملایم تمیز کنید.
  • در زمان شنا کردن برای جلوگیری از نفوذ آب از گوش بند استفاده کنید.
  • در زمان انتخاب جواهرات گوش دقت کنید و از انتخاب زیورآلات فلزی اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث واکنش آلرژی زا شود.
  • گوش های خود را با انگشتان کثیف لمس نکنید.
  • هدفون خود را تمیز نگه دارید و تا حد امکان کمتر از آن استفاده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ماشعب ماخدمات ما