علل، علائم و درمان عفونت گوش

عفونت گوش یکی از بیماری های عفونی است که شیوع آن در کودکان بسیار بالا است. در صورت عدم درمان عفونت گوش عوارض جبران ناپذیری برای فرد ایجاد می شود که یکی از آن ها اختلال در شنوایی است. برای کاهش این عوارض تشخیص به موقع و درمان اهمیت زیادی دارد. در این مقاله در مورد علائم، علت و درمان عفونت گوش تهران مطالبی را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم. تا پایان ما را همراهی کنید.

عفونت گوش چیست؟

علت عفونت گوش ویروس ها یا باکتری های بیماری زا هستند. در اثر عفونت گوش، فضای داخلی گوش ملتهب می شود. این ناحیه از گوش که به آن گوش میانی می گویند در پشت پرده گوش قرار دارد و پر از هوا است. در اثر عفونت مایع در این ناحیه جمع می شود و روی پرده گوش فشار می آورد و باعث احساس درد شدید در این ناحیه می شود.

هم چنین عفونت در قسمت های دیگر گوش از جمله گوش داخلی و گوش خارجی نیز می تواند ایجاد شود. این عفونت می تواند به صورت حاد یا مزمن باشد. تشخیص عفونت گوش با انجام معاینه فیزیکی گوش توسط پزشک و هم چنین آنالیز مایع خروجی از گوش صورت می گیرد. در برخی موارد برای تشخیص دقیق تر انجام سی تی اسکن توصیه می شود.

دلایل عفونت گوش

علت عفونت گوش

برای انتخاب بهترین راه درمان عفونت گوش ابتدا باید بدانیم منشا این عفونت چیست. عفونت گوش ناشی از وجود ویروس ها و باکتری های بیماری زا در ناحیه گوش است. دو علت عمده وجود دارد که عفونت گوش را ایجاد می کند؛ مسدودشدن شیپور استاش و متورم شدن آدنوئیدها. در ادامه هر کدام از این موارد را به طور کامل مورد بررسی قرار می دهیم.

شیپور استاش یکی از ساختارهای گوش است. این ساختار شامل لوله هایی است که از گوش میانی تا پشت گلو امتداد پیدا کرده است و انتهای آن ها به طور متناوب باز و بسته می شود. وظیفه عمده این لوله ها گردش هوا و تنظیم فشار هوای گوش و تخلیه ترشحات گوش میانی است. زمانی که شیپور استاش متورم می شود مجرا خروج ترشحات مسدود می شود. همین عامل باعث آلوده شدن گوش میانی و در نتیجه عفونت گوش می شود. عوامل مختلفی باعث مسدود شدن شیپور استاش می شود مانند آلرژی و حساسیت فصلی، عفونت سینوسی، سرما خوردگی، مصرف سیگار و … .

آدنوئیدها غددی هستند که به صورت دو لایه بافت روی سقف دهان و در پشت بینی قرار گرفته اند. وظیفه آن ها کمک به سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت هاست. آدنوئیدها در مجاورت شیپور استاش قرار دارند. تورم آن ها باعث متورم شدن شیپور استاش و در نتیجه عفونت گوش می شود.

درمان عفونت گوش

نشانه های عفونت گوش

عدم درمان عفونت گوش عوارض جبران ناپذیری دارد. برای کاهش این عوارض تشخیص به موقع از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین لازم است در صورت بروز علائم سریعاً اقدامات لازم جهت درمان صورت بگیرد. عفونت گوش با علائم زیر همراه است که بنابر شدت عفونت همه یا تعدادی از آن ها بروز می کند.

  • گوش درد
  • تب
  • خارش گوش
  • سردرد و سرگیجه
  • اختلال شنوایی
  • حالت تهوع
  • خروج مایع و چرک از گوش

البته طیف علائم در کودکان وسیع تر است و علاوه بر موارد بالا، بی قراری، بی خوابی، بی اشتهایی و مشکل در تعادل را هم شامل می شود.‌

درمان عفونت گوش:

برای درمان عفونت گوش تهران روش های زیادی وجود دارد. این درمان ها با توجه به سن، میزان شدت عفونت و ماهیت عامل عفونت متفاوت خواهد بود. بسیاری از افراد از روش های خانگی برای درمان عفونت گوش استفاده می کنند. با توجه به عوارض وجود عفونت در گوش، توصیه می شود تا با مراجعه به پزشک و تشخیص دقیق، عفونت به طور کامل درمان شود و این عوارض به حداقل برسد.

درمان عفونت گوش

درمان عفونت گوش در خانه:

استفاده از کمپرس گرم: استفاده از کمپرس گرم بر روی گوشی که دچار عفونت شده است، اولین درمان خانگی برای عفونت گوش محسوب می شود.

استفاده از سیر: چکاندن چند قطره از روغن تهیه شده از سیر و روغن زیتون می تواند یک روش درمان عفونت گوش باشد. البته قبل از استفاده از این روغن، از اینکه نسبت به آن آلرژی ندارید اطمینان حاصل کنید.

استفاده از سرکه سیب: چکاندن چند قطره سرکه سیب داخل گوش می تواند یکی از راه های درمان عفونت گوش باشد.

درمان دارویی:

  1. آنتی بیوتیک ها: زمانی که منشا عفونت باکتری تشخیص داده شود تجویز آنتی بیوتیک می تواند به درمان عفونت گوش کمک زیادی بکند. آنتی بیوتیک بر عفونت هایی که منشا ویروسی دارند تاثیر چندانی ندارد. مصرف آنتی بیوتیک ها بایستی دقیقا طبق دستور پزشک صورت بگیرد. در صورتی که پس از چند روز مصرف دارو متوجه بهبود علائم شدید، مصرف دارو را قطع نکنید. دوره مصرف دارو را کامل کنید تا عفونت به طور کامل از بین برود.
  2. داروهای مسکن: در درمان عفونت گوش و مواردی که درد یا تب یکی از علائم شما باشد داروهای مسکن و تب بر مانند استامینوفن یا ایبوپروفن تجویز می شود. مصرف این داروها به تسکین درد و یا کاهش تب کمک زیادی می کند. گاهی اوقات قطره های تسکین دهنده ی درد گوش هم تجویز می شود. معمولاً ظرف مدت چند ساعت پس از مصرف این داروها شاهد کاهش درد خواهید بود.
  3. دستگاه ساکشن: در مواردی که با سوراخ یا پارگی پرده گوش در اثر عفونت مواجه باشید در ابتدا پزشک برای شما قطره آنتی بیوتیک تجویز می کند. در ادامه فرایند درمان، از دستگاه ساکشن برای خارج کردن مایع تجمع یافته داخل گوش، استفاده می کند.
  4. جراحی: اگر با روش های دارویی معمول درمان صورت نگیرد انجام جراحی توصیه می شود. در طی عمل جراحی لوله هایی درون گوش قرار می گیرد تا مایع را از این ناحیه تخلیه کند. در جراحی میرنگوتومی یک سوراخ کوچک در پرده گوش ایجاد می شود تا از این طریق مایع تخلیه شود و درد کاهش یابد. در صورت تورم بیش از حد آدنوئیدها هم با انجام عمل جراحی و برداشتن آن ها سعی می شود بیماری درمان شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *