تشخیص و درمان پیرگوشی

معنی و مفهوم پیر گوشی

پیر گوشی چیست ؟ به افت تدریجی و پیشروی کم شنوایی حسی-عصبی پیرگوشی گفته می شود. پیر گوشی در واقع متداول ترین دلیل در کم شنوایی به شمار می رود. می توان گفت که معمولا پیرگوشی، دو گوش را به یک اندازه درگیر می کند و به طور معمول از سن ۵۰ سالگی آغاز می شود. تقریبا ۳۰ تا ۳۵ درصد اشخاص ۶۵ ساله و بالاتر از این سن، درجه هایی از پیر گوشی در آنها ایجاد می شود. یکی از خصوصیات پیر گوشی این است که شنیدن صداهای بم نسبت به محدوده فرکانس های زیر سخت تر است. در نهایت تشخیص کلمات و درک آنها تحت تاثیر آن قرار می گیرد. در حقیقت صداها شنیده می شوند اما قدرت تفکیک آنها وجود ندارد. یکی از دیگر خصوصیات پیرگوشی، بدتر شدن تشخیص کلمات در فضاهای پر سر و صدا می باشد.

پیر گوشی چه علائمی دارد

علت پیر گوشی چیست ؟

پیرگوشی در واقع به علت های زیادی وابسته است. به طور معمول اشخاصی که زیاد در محیط هایی با سر و صدای بلند قرار دارند، از سایرین زودتر درگیر این بیماری می شوند. دلیل دیگر این موضوع، داروهای اتوتوکسیک یا همان سمی می باشد که برای گوش استفاده می شوند. بعضی از داروها به شنوایی آسیب می رسانند و فرایند پیر گوشی را سرعت می بخشند. همینطور می توان گفت که فاکتورهایی همچون فشار خون زیاد، بیماری دیابت و سیگار کشیدن با پیر گوشی ارتباطات معناداری دارند. فرایند افزایش سن می توانند روی سلول های مویی گوش داخلی و اعصاب آن اثرگذار باشند و فرایند آنها را دچار اختلال کنند. علاوه بر آن، ارث و ژنتیک هم می تواند عامل بسیار مهمی در پیر گوشی به شمار آید.

درمان پیر گوشی

علائم و نشانه های پیر گوشی چیست ؟

نشانه های زیادی برای پیرگوشی وجود دارد که تشخیص آن را ساده تر می کند. مهم ترین این نشانه ها در ادامه شرح داده شده است.

  • مسئله شناخت کلمات: به طور معمول اشخاصی که پیرگوشی دارند صداها را نامفهوم دریافت می کنند و در درک صداهایی با ولوم پایین یا سایشی همچون “ف” و “س” دچار مشکل هستند. در سر و صدا این مشکلات افزون می شود.
  • وراثت: پیرگوشی همچون بسیاری از بیماری های دیگر می تواند ارثی باشد. مهم ترین مسئله در این رابطه آن است که آیا اعضای خانواده نزدیک شما، از پیر گوشی برخوردار هستند؟ در صورتی که جواب شما بله است، شما هم از فاکتور این بیماری برخوردار هستید.
  • بیماری ها: بعضی از بیماری ها همچون بیماری های قلبی و فشار خون بالا، می توانند روی گردش خون در گوش اثرگذار باشد و باعث پیر گوشی شوند.
  • داروها: داروهای اتوتوکسیک یا سمی باعث کم شنوایی و پیر گوشی می شوند. در صورتی که شما مصرف این داروها را دارید و یا در گذشته مصرف کرده اید در معرض این بیماری هستید.
  • کم شنوایی نشات گرفته از نویز: پیرگوشی در اشخاصی که در معرض فضاهای پر سرو صدا هستند، تشدید گرفته و زودتر ایجاد می شود.
  • وزوز گوش: تینیتوس یا وزوز در گوش یکی از متداول ترین علامت های بیماری پیرگوشی می باشد. خیلی از اشخاصی که در آغاز این بیماری هستند، صداهای زنگ یا هیس در گوش هایشان می شوند و از این موضوع بسیار ناراحت هستند.
    در صورتی که از علائم ذکر شده، یکی از آنها یا تمام آنها را دارا هستید، ممکن است در معرض این بیماری قرار داشته باشید. برای سنجش پیرگوشی باید به شنوایی سنج یا ادیولوژیست مراجعه کنید.

تجویز سمعک در تهران

زندگی با بیماری پیرگوشی

اشخاصی که به بیماری پیرگوشی مبتلا هستند حتما باید در روند درمان بیماری خود قرار بگیرند. به طور مثال کسی که از مشکل بینایی رنج می برد از عینک استفاده می کند؛ به همین دلیل برای رفع مشکل پیر گوشی هم از سمعک استفاده می شود. اینکه شما بیماری پیر گوشی را درمان کنید، اهمیت ویژه ای دارد. زیرا بیماری پیر گوشی به دلیل مشکلاتی که به همراه دارد باعث افسردگی، اضطراب و در نتیجه بدتر شدن این بیماری می شود.

درمان پیر گوشی چگونه است؟

با توجه به موارد ذکر شده، پیرگوشی حتما باید درمان شود. زیرا این بیماری به افسردگی منجر می شود و عواقب بدتری به همراه دارد. در درمان پیرگوشی باید ابتدا بیماری هایی که باعث تشدید آن می شوند کنترل شوند؛ همچون دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و … . فرد بیمار نباید در محیط هایی با صداهای بلند قرار بگیرد و در صورت وجود باید از پلاگ های ضد صوت یا هدفون استفاده نماید. باید گفت که بهترین و مهمترین ابزار در درمان این بیماری سمعک است.

درمان بیماری پیرگوشی با سمعک

برای درمان بیماری پیرگوشی بهترین راه استفاده از سمعک است. سمعک باعث می شود تا کم شنوایی حسی-عصبی که از سن شخص نشات می گیرد جبران شود و شخص بتواند گفتار را بهتر تشخیص دهد. این موضوع قابل ذکر است که هرچه درمان با سمعک سریع تر اتفاق بیفتد بهتر است. همینطور سمعک از پیشرفت بیماری پیر گوشی پیشگیری می نماید.

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کرد؟

در صورتی که یکی ازاین مشکلات را داشتید باید سریعا به پزشک مراجعه نمایید. زمانی که شما به شکل ناگهانی احساس کم شنوایی در یک گوش خود کردید. اگر مشاهده کردید که مشکل شنوایی که برایتان ایجاد شده در کارهای روزمره شما تاثیر منفی دارد. هنگامی که در شنیدن صحبت های سایرین به خصوص در زمان نویز زمینه دچار مشکل هستید. اگر صدای تلویزیون را بیشتر از اندازه زیاد می کنید.

خرید سمعک در تهران

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *