جراحی کاشت حلزون چیست ؟ حلزون یا پروتز گوش و مزایای آن

پروتز گوش چیست ؟

با مراجعه به مرکز تخصصی شنوا طب با پزشکان مجرب این مجموعه ملاقات می کنید و متخصصان بعد از معاینه و بررسی نوع و شدت کم شنوایی و سایر شرایط ، شما را در مورد کاشت حلزون گوش در تهران مشاوره و راهنمایی خواهند کرد . یعنی اگر شرایط لازم برای انجام عمل جراحی را داشتید و استفاده از سمعک کارایی قابل قبولی برای شما نداشت به شما جراحی پروتز گوش پیشنهاد می کنند.

پروتز حلزون شنوایی (حلزون گوش) یک دستگاه الکترونیکی کوچک اما پیچیده ای است که در قرن بیستم برای کمک به افراد نا شنوا طراحی و ابداع شد. با این که هیچ چیز نمی تواند جای گوش و شنوایی طبیعی افراد را بگیرد اما کاشت حلزون گوش باعث شده است که تا حد زیادی افراد کم شنوا بتوانند از صدای اطراف لذت ببرند و درصد رضایت آنان از زندگی افزایش یابد. کاشت حلزون گوش به کودکان و بزرگسالانی که از کم شنوایی شدید تا عمیق رنج می برند پیشنهاد داده می شود. برای بسیاری از افرادی که بنا به دلایلی نمی توانند از سمعک استفاده کنند کاشت حلزون شنوایی گزینه مناسبی برای درمان می باشد. در ادامه این مطلب….. ها را توضیح خواهیم داد.

کاشت حلزون گوش در تهران

پروتز گوش از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

میکروفون : که وظیفه جمع آوری صدا از محیط اطراف را دارد و دقیقا در پشت گوش قرار می گیرد.
پردازش گر صدا : این قسمت از دستگاه صداهایی را که توسط میکروفن جمع آوری شده است تنظیم و سازماندهی می کند.
گیرنده (محرک) : وظیفه این قسمت این است که سیگنال ها را از پردازش گر صدا بگیرد و آن هارا به تکانه های الکتریکی تبدیل کند.
الکترود : این ردیف از الکترود ها، تکانه های الکتریکی را دریافت کرده و به قسمت های مختلف عصب شنوایی ارسال می‌کند .

نحوه جراحی کاشت حلزون گوش در تهران :

دستگاه پروتز به طور کلی از دو بخش تشکیل شده. بخش خارجی آن در پشت گوش تعبیه می شود و بخش داخلی آن طی جراحی در زیر پوست قرار می گیرد. فرق دستگاه کاشت حلزون با سمعک این است که سمعک ها فقط صدا ها را تقویت میکند اما پروتز گوش قسمت های آسیب دیده گوش را دور میزند. و به طور مستقیم اعصاب شنوایی را تحریک میکند. این جراحی تحت بیهوشی کامل صورت میگیرد و حدود ۲ تا ۳ ساعت طول می کشد. در این جراحی بیمار می بایست یک تا چند روز در بیمارستان بستری باشد. در این عمل پزشک برشی در پشت گوش ایجاد می کند تا استخوان گیجگاهی را بتواند ببیند بعد اجزای پروتز را در برابر استخوان قرار می دهد. سپس با کمک مته میکروسکوپی در استخوان گیجگاهی قسمت کوچکی را سوراخ میکند تا به حلزون گوش دسترسی یابد. سپس با ایجاد سوراخ کوچکی در دیواره حلزون گوش، آرایه الکترود را به حلزون گوش هدایت می کند. گیرنده داخلی با بخیه در محل استخوان جمجه محکم شده و برش بسته میشود.

کاشت حلزون گوش در تهران

مزایای کاشت حلزون :

کاشت حلزون موجب بهبود روابط اجتماعی و کیفیت زندگی افراد کم شنوا می شود. کاشت حلزون دو طرفه یعنی در دو گوش روش استانداردی برای درمان کم شنوایی های شدید تا عمیق است مخصوصا برای نوزادان و کودکان. این جراحی باعث بهبود جهت یابی و مکان یابی صداها، افزایش توانایی واضح شنیدن و درک کردن صداها در محیط های شلوغ، توانایی صحبت با تلفن، بالا رفتن اعتماد به نفس در جامعه، پیشرفت تحصیلی به دلیل اینکه فرد بدون نیاز به زبان اشاره و لب خوانی میتواند مطالب را در کلاس بیشتر از قبل درک کند و متوجه شود.

معایب کاشت حلزون :

افراد بسیاری پس از انجام جراحی نتایج قابل قبولی را کسب کرده اند و از این عمل راضی بوده اند اما این عمل برای برخی از افراد عوارضی را به دنبال دارد. یکی از این عوارض تحریک عصب صورت و ایجاد تیک های عصبی است. هنوز مشخص نیست که این احتمال برای چه افرادی بیشتر است اما راه حلی برای تیک های عصبی وجود دارد. دیگر عوارض این جراحی کاهش قدرت تکلم در افرادی که مادر زادی نا شنوا هستند،بروز نقص نفی در الکترود ها، ابتلا به عفونت پس از جراحی، خونریزی، ضعف در شنوایی و… است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *