انواع بیماری های گوش و درمان بیماری های گوش
گوش از مهمترین اجزای بدن است که وظیفه انتقال اصوات به مغز را بر عهده دارد . گوش علاوه بر شنوایی بر تعادل بدن هم تاثیر گذار است چنانچه مشکلی در گوش به وجود بیاید باعث می شود تعادل بدن هم به هم بخورد و فرد دچار سرگیجه بشود .
به دلیل همین اهمیت گوش و شنوایی ما قصد داریم در این مقاله سایر بیماری های گوش را خدمتتان توضیح دهیم . به طور کلی انواع بیماری های گوش به سه دسته تقسیم میشود : بیماری های گوش داخلی، بیماری های گوش میانی و بیماری های گوش خارجی .
درمان انواع اختلالات گوش :
اغلب بیماریهای که در این مقاله نوشته شده است می تواند بر شنوایی ، تعادل بدن و حتی مغز تاثیر ناگوار بگذارد . در برخی موارد درمان این بیماری ها باعث بازگشت سلامت گوش و شنوایی می شود . اگر به موقع برای تشخیص و درمان انواع بیماری های گوش اقدامی انجام ندهید میتواند عواقب بدی از جمله شدید تر شدن کم شنوایی و اختلالات گوش و ایجاد مشکلات غیر قابل بازگشت را در پی داشته باشد . با مراجعه به کلینیک شنوا طب در تهران برای درمان به موقع بیماری ها و اختلالات گوش و کنترل کم شنوایی اقدام کنید .
عفونت گوش
از دیگر انواع بیماری های گوش ایجاد عفونت در قسمت های مختلف گوش می باشد. عفونت ها ممکن است در هر سه بخش گوش به وجود بیاید .مثلا وارد کردن اجسام نامناسب به گوش برای تمییز کردن جرم ها باعث ایجاد خراش و عفونت و رشد قارچ در گوش خارجی می شود. یا بیماری لابیرنت که در اثر وجود عفونت در گوش میانی به وجود می آید و میتواند باعث کم شنوایی و سایر اختلالات شنوایی بشود از این موارد است . نمونه دیگر این عفونت ها بیماری ماستوئیدیت است که ابتدا در استخوان گوش بروز می یابد. و در اثر رسیدگی نکردن به استخوان های مجاور هم منتقل می شود.
پیر گوشی و علل انواع بیماری های گوش
شایع ترین بیماری جهان مربوط به گوش پیر گوشی است . به کاهش شنوایی که در اثر بالا رفتن سن بروز یابد پیر گوشی یا presbycusis می گویند . این اختلال بیشتر در افراد ۶۵ سال به بالا ایجاد میشود . پیر گوشی در اثر آسیب به سلول های مویی ایجاد میشود و باعث می شود فرد مبتلا فرکانس های بم را بهتر از فرکانس های زیر بشنود . پیر گوشی را نمیتوان با دارو و تجویز پزشک درمان کرد. اما برای کنترل کم شنوایی ناشی از پیر گوشی و شنیدن بهتر صدا ها پزشک سمعک را برای افراد مبتلا تجویز می کند.
بیماری منییر
menieres یکی از انواع بیماری های شایع گوش داخلی است که علائم آن کم شدن شنوایی ، وزوز گوش ، سرگیجه های ناگهانی که ممکن با حالت تهوع همراه باشد و احساس گرفتگی یا پر بودن در گوش است .معمولا این علائم دوره است و فردی که این علائم را دارد ممکن است پس از مدتی دیگر علائمی را احساس نکند اما چند وقت بعد علائم گفته شده دوباره بروز کند . هنوز دلیل قطعی برای این بیماری پیدا نشده است. اما ممکن است ترکیبی از این عوامل باشد که باعث می شود میزان مایع گوش بالا برود. ( دیابت ،عوامل ژنتیکی ، عفونت ، عوامل هورمونی بیماری های خود ایمنی)
پارگی پرده گوش
در برخی موارد قرار گرفتن در مجاورت صدای زیاد یا استفاده از وسایل نامناسب برای تمییز کردن گوش منجر به ایجاد پارگی یا سوراخ در پرده ی گوش می شود که با کاهش شنوایی و درد همراه است . گاهی اوقات پرده خود به خود جوش می خورد و ترمیم می شود اما اگر این اتفاق نیفتاد نیاز به جراحی توسط پزشک متخصص است .
عوامل دیگری عللاوه بر دو مورد قبلی هم میتواند باعث پارگی گرده گوش بشود که عبارتند از : عفونت ، انفجار ناگهانی در کنار فرد ، ورود ماده داغ و اسیدی به داخل گوش ،وارد شدن ضربه به سر و جمجمه و …
وزوز گوش از انواع بیماری های گوش
یکی از انواع اختلالات گوش وزوز گوش می باشد ،در برخی موارد احساس صدای وزوز یا هیس در گوش به صورت واقعی نیست و فرد فقط در ذهن خود این را احساس میکند برای تشخیص اینکه صدایی که احساس می کنید واقعی است یا خیر باید به متخصص مراجعه کنید . وزوز گوش اغلب نشانه ای از وجود یک بیماری و اختلال در گوش یا داخل بدن است که فورا باید به آن رسیدگی شود . شنیدن این صدا در گوش به صورت دوره ای یا مداوم است . در این مقاله اشاره کوچکی به این بیماری کرده ایم برای کسب اطلاعات بیشتر از این بیماری و راه های درمان آن مقاله ی وزوز گوش (تینیتوس) را در سایت مطالعه کنید .
انواع بیماری های گوش :
انواع بیماری های گوش در بالا توضیح داده شده است اینجا به طور مختصر سایر اختلالات را توضیح می دهیم . ابتلا مادر باردار به سرخچه، و عفونت نوزاد در بدو تولد مانند عفونت های آنفولانزا، اوریون، سرخک می تواند در بزرگسالی کم شنوایی را به دنبال داشته باشد. بیماری های ارثی گوش مهم ترین عامل کم شنوایی عمیق و شدید است، فردی که در خانواده اش سابقه بیماری کم شنوایی وجود دارد ریسک ابتلای او هم به کاهش شنوایی بسیار بالا است .
تجمع رطوبت و آب هم میتواند باعث ایجاد عفونت در گوش بشود که کم شنوایی را به دنبال دارد . این کم شنوایی بیماری گوش شناگر نام دارد و همانطور که از نامش پیداست بیشتر در افرادی دیده میشود که شنا می کنند و در معرض رطوبت هستند.
بدون دیدگاه