مراقبت از سمعک و هر آنچه که باید راجع به آن بدانید!

مراقبت از سمعک به طور صحیح از جمله اقداماتی است که می تواند طول عمر آن را افزایش دهد. به طور کلی سمعک از جمله تجهیزات الکترونیکی است که وظیفه تقویت صدا را برای افراد کم شنوا بر عهده دارد. به طور کلی این تجهیز الکترونیکی دارای طول عمر مشخصی است و پس از مدتی تحت عوامل گوناگون مانند کثیف شدن و نفوذ آلودگی در آن دچار خرابی می شود‌.

اما در صورتی که از سمعک به خوبی مراقبت شود، می توان تا مدت های طولانی از آن استفاده نمود. در ادامه به بیان روش های مناسب مراقبت از سمعک خواهیم پرداخت. در صورت عدم مراقبت از سمعک چه مشکلاتی به وجود خواهد آمد؟

پیش از آنکه بخواهیم با روش های صحیح نگهداری از سمعک بپردازیم، بهتر است در وهله اول با خرابی های رایج این وسیله بیشتر آشنا شویم. از جمله خرابی های رایج می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شکستگی در باتری

از جمله پیامد های عدم مراقبت از سمعک می توان به شکستگی در باتری اشاره کرد. به طور کلی با برعکس قرار دادن باتری در محل خود و یا افزایش فشار به در باتری سبب شکستگی آن می شود.

استفاده از باتری با سایز نامناسب

از دیگر مشکلات رایج سمعک ها می توان به گیر کردن باتری در محل خود اشاره کرد‌. به طور کلی استفاده از باتری با سایز بزرگتر سبب این اتفاق می شود.

انسداد فیلتر

به جرات می توان گفت که فیلتر ها بخش مهمی از سمعک ها را تشکیل می دهند. در صورت عدم مراقبت از سمعک، فیلتر موجود توسط جرم گوش مسدود می شود. انسداد فیلتر ها سبب می شود تا صدا به خوبی انتقال پیدا نکند. عموما این فیلتر ها باید مرتبا تمیز شوند. در برخی از موارد در صورت گرفتگی متخصصان تعمیر سمعک نسبت به تعویض این فیلتر ها اقدام می کنند.

شکستگی بدنه سمعک

از دیگر خرابی های رایج سمعک ها می توان به شکستگی بدنه آن ها اشاره کرد. به طور کلی در صورت عدم مراقبت از سمعک به طور صحیح، احتمال شکستگی آن در صورت ضربه وجود خواهد داشت.

فیدبک سمعک

از دیگر مشکلات سمعک ها می توان به سوت کشیدن و یا فیدبک سمعک اشاره کرد. عمدتا سوت کشیدن سمعک علاوه بر آنکه باعث آزار و اذیت فرد می شود، می تواند اطرافیان را نیز دچار آزار کند. به طور کلی سوت کشیدن سمعک علت های گوناگونی دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره گرد. به طور کلی هر یک از این عوامل می توانند به نوعی بر فیدبک سمعک تاثیر گذار باشد که باید برای تشخیص صحیح از کارشناسان تعمیر سمعک کمک بخواهید :

رطوبت و نم زیاد

به طور کلی عدم مراقبت از سمعک صحیح در مناطق مرطوب می تواند آثار زیانباری را به دنبال داشته باشد. همانطور که گفته شد، در ساختار سمعک ها از تجهیزات الکترونیکی استفاده شده است‌. به طور ولی در صورت تعریق بسیار زیاد بدن و نفوذ رطوبت به درون سمعک، احتمال خرابی بخش های الکترونیکی آن مانند میکروفون، باتری و بلندگو افزایش پیدا می کند.

نحوه مراقبت از سمعک

همانطور که گفته شد در صورتی که مراقبت از سمعک به شکل صحیحی صورت نگیرد، همواره ایرادات جدی به آن وارد خواهد شد. از جمله اقداماتی که به منظور نگهداری از سمعک باید انجام شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

باز گذاشتن درب محفظه باتری

از جمله اقداماتی که برای مراقبت از سمعک باید انجام داد، باز گذاشتن درب باتری است. همانطور که گفته شد، رطوبت می تواند به تجهیزات الکتریکی موجود در سمعک آسیب برساند. باز گذاشتن درب باتری می تواند رطوبت موجود در سمعک را از بین ببرد.

تمیز کاری مهمترین اقدام در مراقبت از سمعک

به جرات می توان گفت مهمترین اقدام در مراقبت از سمعک، تمیزکاری به موقع آن است. به طور کلی تمیز کاری به موقع سمعک ها از فیدبک آن ها و همچنین کاهش صدا توسط آن ها جلوگیری می کند. در صورتی که در سمعک ها از فیلتر های وکس گارد استفاده شده است، باید آن ها را به صورت دوره ای تعویض کرد.

جلوگیری از تماس سمعک با رطوبت

یکی از راه های مراقبت از سمعک، جلوگیری از تماس رطوبت با آن است. به طور کلی در موقعیت هایی که احتمال رسیدن رطوبت به سمعک زیاد است، نباید از آن استفاده کرد. به این ترتیب عموما توصیه می شود در صورت حضور در استخر و یا استفاده از انواع اسپری های مو، از سمعک استفاده نکنید. همچنین توصیه می شود در صورتی که افراد در محیط های مرطوب ساکن هستند، روزانه دو مرتبه نسبت به تمیز کاری و خشک کردن سمعک اقدام کنند تا به این ترتیب طول عمر آن افزایش پیدا کند.

دور نگه داشتن از حرارت گامی موثر در مراقبت از سمعک

از دیگر عواملی که باید در زمینه نگهداری صحیح سمعک مورد توجه قرار گیرد، حرارت است. به طور کلی حرارت می توان آسیب های جبران ناپذیری را به سمعک وارد سازد. به همین دلیل عموما توصیه می شود تا این تجهیزات در معرض حرارت قرار نگیرند. عموما قرار دادن سمعک ها در پشت شیشه های خودروها، پشت پنجره و نزدیک اجاق گاز می تواند آسیب های شدیدی به آن وارد سازد.

مراقبت از سمعک در برابر ضربه

به طور کلی ضربه از جمله عواملی است که می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به سمعک وارد سازد. عموما ضربه می تواند بخش های مختلف سمعک را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل توصیه می شود از افتادن و یا پرت شدن سمعک جلوگیری به عمل آید.

اقداماتی که در صورت بروز مشکل در سمعک باید انجام داد؟

همانطور که گفته شد، عدم مراقبت از سمعک به طور صحیح می تواند آثار زیانباری را به همراه داشته باشد. اما برخی از این خرابی ها می توانند در محل رفع شوند و نیاز به مراجعه به متخصص نباشد. بنابراین در صورت بروز مشکل نکات زیر را مورد بررسی قرار دهید:

  1. رسیور سمعک را از لحاظ عدم وجود جرم بررسی کنید
  2. از اتصال صحیح لوله قالب اطمینان حاصل کنید
  3. تمیزی میکروفون سمعک را بررسی کنید
  4. ولوم صدای سمعک را چک کنید
  5. دکمه تغییر برنامه را چک کنید

کلینیک شنواطب شعبه شرق تهران به عنوان مجهزترین و پیشرفته ترین مرکز تجویز، تنظیم و تعمیر سمعک در شرق تهران آماده ارائه خدمات به هم میهنان گرامی می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *