انواع تومور گوش

در این مقاله قصد داریم در مورد انواع تومور های گوش، دلایل و راه های درمان تومور گوش صحبت کنیم. امیدواریم که این مطالب، برای شما مفید باشند. ایجاد تومور در بدن یکی از اتفاقات ناخوشایند و نگران کننده است که بنابر نوع آن دلایل و راه های درمان مختلفی می تواند داشته باشد. تومور گوش یک غده ناشی از رشد اضافی سلول های بدن است که ممکن است در گوش میانی یا داخلی و یا خارجی (لاله ی گوش) رشد کند. این تومور ها به دلیل نزدیکی به مغز خطرناک می باشند و هر چه سریعتر باید درمان شود و معمولا درمان آن جراحی است. تومور ها عموما به دو دسته تقسیم می شوند :خوش خیم و بد خیم.

درمان تومور گوش

تومور های خوش خیم گوش:

اکثر تومور هایی که در گوش ایجاد می شوند خوش خیم هستند و جای نگرانی ندارند. تومور های خوش خیم گوش یا در گوش میانی ایجاد می‌شوند یا در گوش خارجی. و ممکن است بر روش شنوایی تاثیر منفی بگذارد و کاهش شنوایی و تجمع بیش از حد جرم گوش را در پی داشته باشد. در اکثر موارد درمان تومور گوش موفقیت آمیز می باشد.

تومور گلوموس :

این تومور در تومور های گوش میانی بسیار رایج است و رشد آهسته ای دارد. اگر چه این نوع تومور خوش خیم است اما اگر درمان نشود به نواحی اطراف حرکت میکند و می تواند به عصب صورت آسیب برساند. گلوموس تومور هایی کپسول دار، پر عروق و با رشد آهسته می باشد. تومور گلوموس در زنان شایع تر از مردان است. برای تشخیص و معاینه این تومور از سی تی اسکن یا سی تی آنژیوگرافی کمک می‌گیرند. درمان آن هم عموما جراحی می باشد ولی در مواردی که تومور کل جمجمه را گرفته باشد از روش پرتو درمانی گاما نایف استفاده می کنند.

درمان تومور گوش

تومور عصب شنوایی :

تومور عصب شنوایی یا همان نوروم آکوستیک خوش خیم است و معمولاً رشد آهسته ای دارد. این تومور با تاثیر گذاری و تحریک اعصاب بین گوش میانی و مغز موجب ایجاد اختلال در شنوایی و تعادل بدن فرد مبتلا می شود. اگرچه این تومور خوش خیم است ولی اگر درمان نشود به اعصاب مخچه و ساقه مغز سرایت میکند. این تومور عوارضی چون نا شنوایی، وزوز گوش و سرگیجه دارد. علائم و نشانه های رایج این تومور گوش هم شامل بی حسی و کرختی صورت، سرگیجه، عدم تعادل و وزوز گوش است.

کیست (تومور) لاله و نرمه ی گوش :

نرمه گوش و لاله گوش هم ممکن است مانند سایر نقاط بدن مستعد تشکیل کیست شوند. کیست لاله گوش یا کلستاتوم و کیست نرمه گوش که یک نوع کیست اپیدرمال (اپیدرموئید) هستند خوش‌خیم‌اند و عوارض و خطر زیادی ندارند.هنگامی که تومور لاله یا نرمه گوش باعث درد، عفونت یا کبودی شوند نیاز به جراحی توسط پزشک متخصص دارد . این کیست معمولا به دلیل عفونت های مکرر تشکیل می شود . کلستاتوم هم مانند تومور های قبلی در صورت درمان نشدن و رشد بیش از حد ممکن است باعث سرگیجه ، کاهش شنوایی و فلج عضلات صورت شود.

تومور های بدخیم گوش:

تومور های بدخیم گوش یا همان سرطان گوش جزو سرطان های رایج نیست اما به میزان سرطان های رایج و شایع دیگر خطرناک است و نیاز به رسیدگی و درمان دارد . این سرطان معمولا از پوست شروع می شود و به گوش می رسد. همچنین این سرطان می تواند گوش داخلی ، میانی و خارجی را درگیر خود بکند . انواع مختلفی از این تومور بدخیم وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

کارسینوم سلول‌ سنگفرشی (Squamous cell carcinoma)

این سرطان یا به اصطلاح تومور پوستی ، سلول های  سنگفرشی اپیدرم را درگیر میکند . سلول سنگفرشی یکی از یکی از سه نوع سلول اصلی در لایه بالایی پوست (اپیدرم) است . این سرطان زمانی ایجاد می شود که DNA در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش آسیب ببیند. سرطان سلول سنگفرشی به صورت لکه های قرمز پوسته پوسته ،زخم های باز، خشن، ضخیم ،یا پوست زگیل مانند یا توده های برجسته با فرورفتگی مرکزی بروز یابد . SCC رایج ترین شکل سرطان گوش است .

ملانوم (Melanoma)

نوعی از سرطان پوستی بدخیم است که از سلول هایی به نام ملانوسیت ایجاد می شود و بسیار خطرناک است . ملانوسیت سلول‌هایی هستند که در هنگام قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب با تولید رنگ‌ دانه رنگ آن را قهوه‌ای می‌کند. این نوع سرطان به سرعت می‌تواند در بدن گسترش پیدا کند و به گوش برسد . ملانوما از سایر سرطان های پوست شایع تر نیست اما احتمال رشد و گسترش آن بیشتر است . درمان های این سرطان عبارتند از : شیمی درمانی ، پرتو درمانی، ایمونوتراپی و عمل جراحی .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *