در هر حال سکته گوش، خطری است که باید آن را جدی گرفته و هر چه زودتر نسبت به درمان سکته گوش اقدام کنید. بیماری های مربوط به گوش، زیادند. یکی از این بیماری ها که نام آن را کمتر شنیده اید؛ سکته گوش است. این بیماری، ناشناخته بوده و علائم خاص خود را دارد. متاسفانه خیلی از افراد، این علائم را یک آلرژی به حساب آورده و چندان توجهی به آن نمی کنند. غافل از اینکه این علائم، خیلی مهمتر و خطرناک تر از تصور فرد می باشند.
روند بروز این بیماری به این شکل است که ناگهان یک صدای بلند در گوش شنیده شده و پس از آن دیگر هیچ صدایی را نخواهید شنید. این ناشنوایی در یکی از گوش ها رخ داده و در این حالت می گوییم که سکته گوش رخ داده است.برای تشخیص این بیماری باید به مراکز تخصصی شنوایی سنجی در مرکز تهران مراجعه کنید. یکی دیگر از علائم مربوط به این، کاهش شنوایی است. متاسفانه هر دو علائم به قدری شدید هستند که فرد را در یک وضعیت بسیار بد قرار داده و حق یک زندگی طبیعی و نرمال را از او سلب می کنند.
چه عواملی باعث بروز سکته گوش می شوند؟
سکته گوش در سنین خاصی رخ داده و افراد سی الی شصت سال، بیش از همه در معرض این بیماری هستند. البته جایی برای نگرانی نیست. چرا که پزشکان به روش های درمان سکته گوش واقف بوده و راهی برای علاج این بیماری پیدا خواهند کرد. حال در ادامه می خواهیم تا عواملی را مورد بررسی قرار دهیم که در بروز این بیماری، تاثیرگذار می باشند:
بیماری زمینه ای ام اس : افرادی که به بیماری ام اس دچار هستند، بیش از همه در معرض ابتلا به سکته گوش قرار دارند.
تومور : وجود تومور در بخش عصب های گوش، می تواند علت سکته گوش یا ناشنوایی ناگهانی باشد.
عفونت : عفونت گوش که خیلی ها نسبت به آن سهل انگاری می کنند، یکی دیگر از عوامل موثر بر سکته گوش محسوب می شود.
اختلال در سیستم دفاعی : اگر اختلالاتی جدی در سیستم دفاعی بدن رخ داده و بیماری های مربوط به آن مثل سندرم کوگان در بدن پیدا شوند، ممکن است راه برای بروز سکته گوش هم باز شود.
مشکل در سیستم گردش خون : افرادی که سیستم گردش خون آنها دچار مشکل می باشد؛ بیش از سایرین، مورد حمله این بیماری قرار می گیرند.
ضربه سر : ضربه سر ممکن است مشکلات زیادی به بار بیاورد. یکی از این مشکلات، سکته گوش است که باعث اختلال در شنوایی فرد خواهد شد.
نشانه های مخوف این بیماری
سکته گوش دارای نشانه های مختلفی است و هر کدام از آنها می توانند شما را از وجود این بیماری مطلع کنند. البته با درمان سکته گوش، این نشانه ها هم از بین رفته یا کاهش می یابند. در اینجا به چند نشانه مخوف و ترسناک این بیماری اشاره خواهیم کرد:
- عدم توانایی در شنیدن مکالمات عادی و در حد یک زمزمه
- شنیدن سروصدا در حد وزوز
- نشنیدن ناگهانی صدا در هنگام برخاستن از خواب صبحگاهی
- پخش ناگهانی یک صدای ناهنجار در گوش
- حالت تهوع
- احساس درد در گوش
- سنگینی گوش
- سرگیجه
سکته گوش تا چه مدت ماندگار است؟
خوشبختانه در ۸۰ درصد موارد، کری گوش یک بیماری موقتی محسوب شده و قابل درمان است. پزشکان بسته به علت بیماری، راه درمان سکته گوش را پیدا کرده و آن را به بیمار تجویز می کنند. اما ممکن است برخی از این درمان ها در فرد جواب ندهد و این مشکل برای همیشه در او باقی بماند. البته احتمال این موضوع، خیلی کم است. کری گوش بعد از گذشت ۱ الی ۲ هفته درمان شده و کلا محو می گردد. اگر بعد از این دوره، این بیماری باقی ماند، با کمک پزشک متخصص، قابل حل بوده و هیچ جایی برای نگرانی وجود ندارد.
موثرترین راه های درمان سکته گوش
درمان سکته گوش، نیازمند طی کردن پروسه های متعددی است. ابتدا از فرد، آزمایشات و تست هایی گرفته می شود. اگر جواب این تست ها نشان داد که شنوایی فرد تا ۳۰ دسیبل، افزایش یا کاهش یافته، یعنی سکته گوش رخ داده است. بعد از آن دارو کورتون تجویز می شود. دارو پنتوپرازول هم از دیگر داروهایی است که برای این بیماری، مفید می باشد.
شاید در کنار این دو، نیاز به داروی دیگر یعنی اسیکلوویر هم باشد. این داروها منجر به کاهش التهاب گوش شده و تورم را هم از بین می برند. البته در صورتی که این روش های درمانی، جواب ندهند؛ پزشک شروع به استفاده از روش های درمانی دیگر خواهد کرد. مثل کاشت حلزون گوش یا سمعک که همه اینها با توجه به میزان شنوایی فرد، قابل استفاده اند.
از مراجعه به موقع به پزشک غافل نشوید
اگر خدای ناکرده نشانه ها و علائم کری گوش را در خود یا اطرافیانتان مشاهده کردید، باید سریعا به پزشک مراجعه نمایید. در صورت مراجعه دیرهنگام، مشکل دو چندان شده و ممکن است روش های درمانی، موثر واقع نشوند. اما با یک اقدام به موقع از این مشکل رها شده و دوباره شنوایی خود را به دست خواهید آورد.
پس اگر دوست دارید همیشه صداها را بشنوید و این بیماری، دست از سرتان بردارد، نسبت به آن بی توجه نباشید و سریعا برای درمان اقدام کنید. درمان های خانگی را خط بزنید؛ چون باعث تشدید مشکل می شوند. فقط از پزشک متخصص کمک بخواهید.
بدون دیدگاه