علائم زونای گوش چیست؟
در این مقاله شما با علائم زونای گوش ، درمان زونای گوش ، زونا چیست و.. آشنایی پیدا میکنید.زونای گوش یا “لابیرنتیت” یک نوع بیماری التهابی است . این نوع بیماری میتواند باعث بوجود آمدن تورم و التهاب لابیرنت شود. (لابیرنتیت یکی از بخش های داخلی گوش است.) در اصل زونای گوش یک نوع بثورات با رنگ قرمز و با تاول است که باز می شوند و بعد پوسته پوسته میشود همچنین درد بسیار شدیدی دارد در این مواقع باید سریعا به دکتر مراجعه کنید. این بیماری میتواند باعث عدم تعادل و اختلال در شنوایی شود. لابیرنتیت میتواند علائم مختلفی داشته باشد.
علت بوجود آمدن زونای گوش چیست
زونای گوش میتواند از طریق آبله مرغان بوجود بیاید(آبله مرغان با ویروسی به نام زوستر در بدن بوجود می آید) . پس از اینکه به آبله مرغان دچار شدید ممکن است قسمت کمی از این ویروس در بدن شما به صورت غیر فعال باقی بماند و هیچ علائمی نداشته باشید ولی گاهی اوقات ممکن است این ویروس در بدن شما فعال شود و شما با بیماری و مشکلات جدیدی روبرو شوید. همچنین ویروس هرپس عامل دیگری است که بیماری “زونای گوش” را بوجود می آورد.
علائم زونای گوش چیست
زونای گوش میتواند با علائم مختلفی همراه باشد که زمان ماندگاری آن ها بستگی به شدت عفونت گوش شما دارد. این علائم در متن زیر شرح شده:
- سرگیجه: سرگیجه باعث میشود شخص احساس ناخوشآیند و نامعلومی داشته باشد و احساس چرخش و عدم تعادل داشته باشد درحالی که شخص درحال حرکت نیست.
- احساس تهوع: احساس تهوع از طریق سرگیجه شدید بوجود می آید.
- عدم تعادل: در این حالت شخص نمیتواند تعادل خود را کنترل کند.
- مشکلات شنوایی: فرد ممکن است دچار کاهش شنوایی شود که گاهی اوقات بلند مدت و گاهی اوقات هم کوتاه مدت
- تینیتوس: این نشانه میتواند صداهای غیر طبیعی در گوشها بوجود بیارد مانند: زمزمه ، وزوز ، زنگ ، و …
- سردرد: این نشانه در برخی از افراد بوجود می آید.
- بی حالی : بی حالی میتواند در کل روز با شما همراه باشد.
- خارش و حساسیت : این نشانه میتواند در ناحیه های آسیب دیده پوست و یا زخم ایجاد شود.
- گوش درد
- خشکی دهان و نداشتن بزاق دهان
- احساس نکردن طعم و از بین رفتن حس چشایی
- زونای گوش می تواند علائم بیشتری داشته باشد که قابل تشخیص نیست.در ادامه متن بیشتر راجب اینکه علائم زونای گوش چیست اطلاعات میگیرید.
درمان زونای گوش
هر چقدر درمان زونای گوشسریع تر اتفاق بیفتد ، احتمال وخیم ترشدن بیماری کمتر است. برای درمان این بیماری بیشتر مواقع پزشکان دارو های زیر را تجویز میکنند :
- دارو های ضد ویروسی
- داروی کورتیکوسترویید
- دارو های ضد اضطراب
- دارو های مناسب درد مانند : مسکن
همچنین از راه هایی مانند : تراپی فیزیکی و جراحی هم برای درمان این بیماری استفاده می شود. (نکته : درد زونای گوش میتواند تا چند وقت بعد درمان هم ادامه پیدا کند)
آیا این بیماری انتقال زا است؟
بیماری زونای گوش یک بیماری انتقال زا است و میتواند دیگران را هم نیز درگیر کند پس سعی کنید از افرادی که به این بیماری مبتلا هستند دوری کنید. چنانچه شخصی که تا به حال دچار آبله مرغان نشده باشد تماس با فرد مبتلا به زونا داشته باشد میتواند باعث گرفتن بیماری آبله مرغان در وی شود. بهتر است افرادی که مبتلا به این بیماری شده اند با افراد زیر ارتباطی نداشته باشند :
- کسانی که سابقه آبله مرغان یا واکسن آبله مرغان را ندارند
- افراد دچار انواع مشکلات ایمنی یا ایمنی سرکوب شده
- چه های کوچک و یا نوزادان
- خانم های باردار یا کسانی که مدت زمان کمی از زایمان شان گذشته
شروع زونای گوش در چه سنی اتفاق میوفتد
زونای در هر سنی میتواند اتفاق بیفتد ولی بعضی از عوامل ممکن است احتمال بوجود آمدن این بیماری در بدن را بیشتر کند مانند : سن، سابقه ی عفونت و مشکلات گوش ، سیستم ایمنی ضعیف بدن، بیماری های پیش بینی شده و مصرف الکل و دخانیات.
این بیماری هم در آقایان و هم در خانم ها اتفاق می افتد. اکثر مواقع زونای گوش از بالای سن ۵۰ سال بیشتر اتفاق می افتد در اصل زونای گوش در کودکان کمتر از بزرگسالان اتفاق می افتد.
آیا زونا یا زوستر به بیماری جدی و خطرناکی تبدیل میشود؟
اگر شخصی که دچار زونا شده است بعضی از اختلالات در سیستم ایمنی بدن را داشته باشد ، امکان دارد زونای گوش در صورت عدم درمان بموقع ، به شکل خطرناک درآید.
عوارض زونای گوش چیست
در بعضی از موارد زونای گوش میتواند با عوارض زیر همراه باشد:
- کاهش در شنوایی و مشکلات شنوایی
- ضعف عضلات صورت
- مشکل در بینایی و آسیب به چشم
- وجود درد بعد ار بیماری زونا بخاطر آسیب دیدن رشته های عصبی توسط بیماری آبله مرغان و زونا
عوارض دیگر این بیماری میتواند مربوط به درگیری اعصاب باشد. اگر اعصاب دهلیزی یا تعادلی گوش داخلی مشکل پیدا کند ، با خود مشکلات دیگری مانند : مشکلات شنوایی و سرگیجه و همچنین عدم تعادل بوجود میاورد. در صورت تحت تاثیر قرار گرفتن دیگر اعصاب جمجمه ای عوارض دیگری چون مشکلات زیر بوجود می آید :
- اختلال در بلع و سکسکه و رفلکس معده
- اختلال در اعصاب و خلق
- بوجود آمدن مشکل در بینایی
- مننژیت
- فلج عصب های صورت
واکسن بیماری زونا چیست
SHINGRIX واکسنی است برای بیماری زونا که توصیه میشود افراد بالای ۵۰ سال از این واکسن استفاده کنند. این واکسن برای کاهش احتمال ابتلا به زونا است.
تشخیص بیماری زونا گوش
حتما برای تشخیص و درمان بیماری خطرناک زونای گوش به پزشک مراجعه کنید. چنانچه علائمی از زونا در خود یا اطرافیان مشاهده کردید مانند : ( فلج یا ضعیف شدن عضلات صورت یا قرمزی پوست ) سریعاً به پرشک متخصص مراجعه کنید .بهتر است در روز های نخست پس از مشاهده اولین علائم به پزشک مراجعه کنید تا از پیش روی و عوارض دراز مدت این بیماری جلوگیری کنید .
بدون دیدگاه