برای رزرو نوبت و اطلاع از ساعات کاری ، آدرس و شماره تلفن های هر شعبه :

سندرم فونوفوبیا (ترس از صداهای بلند) چیست

فهرست مطالب ...

ترس از صداهای بلند ( سندرم فونوفوبیا ) چیست؟

ترس از صداهای بلند یا سندرم فونوفوبیا: اصطلاح سندرم فونوفوبیا به ترس روانی از صداهای خاص اشاره دارد که معمولاً در اثر آسیب های مربوط به صدا ایجاد می شود. صداهای ناگهانی و بلند، می تواند برای همه ناخوشایند یا آزار دهنده باشد.

اگر سندرم فونوفوبیا دارید، ترس شما از صداهای بلند می تواند بدتر شود و باعث وحشت و اضطراب شدید شما شود. نام “فونوفوبیا” از کلمه یونانی برای صدا و موسیقی گرفته شده است.

فوبیا یک ترس شدید و غیرمنطقی از یک شی، شخص، حیوان، فعالیت یا موقعیت خاص است. آوا هراسی ناشی از کم شنوایی یا اختلال شنوایی نیست. بلکه یک اختلال اضطرابی قابل درمان است.

ترس از صداهای بلند

چه زمانی ترس از صداهای بلند یک فوبیا است؟

صداهای بلند می توانند ناراحت کننده و ناخوشایند باشند. تعداد کمی از مردم بوق بی وقفه ماشین ها یا صدای جیغ آمبولانس را دوست دارند. تحمل برخی صداها، مانند صداهای ناشی از آتش بازی، آسان تر است. زیرا آنها با چیزهای سرگرم کننده مرتبط هستند.

اینها تجربیاتی هستند که بیشتر مردم می توانند با آنها ارتباط برقرار کنند. با این حال، اگر فونوفوبیا دارید، بدون در نظر گرفتن زمینه یا علت، واکنش بسیار شدیدی به هر صدای بلند نشان می دهید.

افراد مبتلا به این بیماری زمانی که صداهای بلند را پیش بینی می کنند استرس و اضطراب شدیدی را تجربه می کنند. آنها همچنین واکنش های شدیدی به صداهای بلند پس از وقوع دارند.

افراد مبتلا به سندرم فونوفوبیا ممکن است از وسایلی که صداهای بلند ناگهانی تولید می کنند، مانند آلارم بترسند. برای مثال، گوش دادن به موسیقی که با یک دقیقه سکوت شروع می شود و ناگهان به صدای بلند تبدیل می شود، بسیاری از افراد را شگفت زده می کند، با این فرض که از محتوای آن اطلاع قبلی ندارند.

ترس از صداهای بلند
ترس از صداهای بلند

Startle خود یک پاسخ طبیعی است، اما تفاوت اصلی این است که افراد مبتلا به سندرم فونوفوبیا از چنین رویدادی می ترسند.

مثال دیگر کسی است که بادکنکی را فراتر از توان معمولی آن باد میکند و منفجر می کند.این اغلب برای یک فرد مبتلا به فونوفوبیا دلهره آور است، زیرا بادکنک هنگام انفجار صدای بلندی تولید می کند.

علائم فونوفوبیا یا ترس از صداهای بلند

برای مبتلایان به فونوفوبیا، پردازش شنوایی داخلی هنوز وجود دارد، اما برخی از فرآیندهای یادگیری باعث ایجاد ترس و واکنش های اجتنابی نسبت به محرک های صوتی می شوند.

این گرایش نه تنها برای اجتناب از منابع احتمالی سر و صدا، بلکه به سمت گریز از فعالیت های اجتماعی و در نتیجه به انزوا و گرایش به افسردگی می رود.

در سطح بالینی، فونوفوبیا به واکنش بدن به فشار صوتی (حتی کوچکترین) اشاره دارد که باعث بروز حوادث خطرناک می شود. این وضعیت منفی منجر به یک ارزیابی شناختی می شود که ارزش و خطر شدید محرک را تعیین می کند.

این بدان معنی است که افراد مبتلا به سندرم فونوفوبیا از قرار گرفتن در معرض برخی صداها می ترسند زیرا آنها را به ویژه برای سلامتی خود مضر می دانند. اکثر این صداها مربوط به زندگی روزمره یا حتی صداهای به سختی قابل درک است که نمی توانند هیچ گونه آسیبی ایجاد کنند.

ترس از صداهای بلند

علائم فونوفوبیا می تواند لذت بردن از فعالیت های روزانه و زندگی روزمره را دشوار کند. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است این علائم را در حین انتظار، در حین یا بعد از صدای بلند تجربه کنند. فونو هراسی علائم بسیاری با سایر اختلالات اضطرابی دارد. برخی از علائم فونوفوبیا عبارتند از:

• میل به فرار

• از صداهای بلند بسیار می ترسد

• تعریق زیاد

• ضربان قلب نامنظم

• حالت تهوع یا سرگیجه

• وحشت زدگی

• غش کردن.

• تغییرات خلقی شدید پس از شنیدن صدای بلند

• استرس

• مشکل در تنفس

• درد قفسه سینه

چه نوع بیماری هایی را می توان با فونوفوبیا مرتبط کرد؟

اختلالات زیر ممکن است با سندرم فونوفوبیا همراه باشد:

• سردرد

• اختلالات اضطرابی (فوبیا)

• میگرن

• مننژیت

به یاد داشته باشید که این یک لیست جامع نیست و توصیه می شود در صورت تداوم علائم با پزشک خود مشورت کنید.

آیا اختلالات دیگری وجود دارد که صدا را ناخوشایند می کند؟

سایر اختلالات در این زمینه که ممکن است با سندرم فونوفوبیا اشتباه گرفته شود عبارتند از:

Hyperacusis: این وضعیتی است که ناشی از مشکل در مرکز پردازش شنوایی مرکزی و نحوه درک صداها است. بیماران مبتلا به هایپراکوزیس به سختی می توانند صدا را تحمل کنند که می تواند باعث ناراحتی و درد شود.

هایپراکوزیس هیچ علت شناخته شده ای ندارد، اگرچه برخی از موارد به نظر می رسد که مربوط به اختلال شنوایی و مشکلاتی مانند وزوز گوش باشد. با این حال، به نظر می رسد که ربطی به آستانه شنوایی فرد ندارد و برخی از مبتلایان شنوایی کامل دارند. بنابر این، تفاوت اصلی بین فونوفوبیا و هیپراکوزیس در این است که فونوفوبیا نوعی اختلال فوبیا است و نه یک اختلال شنوایی.

• بیزاری از سر و صدا: این حالت احساسی است، اما ترس نیست. افرادی که عاشق سر و صدا هستند، واکنش‌های احساسی شدیدی دارند، مانند نفرت یا ترس از چیزی مانند چکیدن آب از شیر آب یا صدای خروپف. برای ایجاد این حالت نیازی نیست صدا بلند باشد.

چند روش درمان برای ترس از صداهای بلند یا فونوفوبیا

ترس خود را کاهش دهید: زندگی با این فوبیا می تواند بسیار دشوار باشد، اما خبر خوب این است که درمان هایی برای کاهش ترس شما وجود دارد. از آنجایی که فونوفوبیا یک ترس است و یک وضعیت پزشکی نیست، باید به دنبال درمان باشید. به عنوان مثال، روان درمانی می تواند به شما در مقابله با اضطراب کمک کند. در این نوع درمان، شما با ترس خود به صورت کنترل شده روبرو خواهید شد تا به شما در مقابله با آن کمک کند.

گزینه دیگر این است که با پزشک خود صحبت کنید تا به شما در درک منبع ترس خود کمک کند. همچنین تکنیک های مختلف خودیاری مانند هیپنوتیزم یا ریلکسیشن برای کمک به شما وجود دارد. ورزش کردن یا شل کردن عضلات می تواند به شما کمک کند احساسات خود را کنترل کنید و راه های بهتری برای مقابله با ترس های خود بیاموزید.

گرفتار نشوید: هدف این درمان ها این است که به شما کمک کند ترس خود را مدیریت کنید تا در دام آن گرفتار نشوید. از فوبیا یا صداهای بلند خود فرار نکنید. سعی کنید به جای دوری از آنها با آنها روبرو شوید.

با دوستان و خانواده خود در مورد آن صحبت کنید تا آنها متوجه شوند که چه اتفاقی می افتد و بتوانند پشتیبانی مورد نیاز شما را ارائه دهند.

در مواجهه درمانی گروهی، گروهی از افراد در یک اتاق به تدریج در معرض صداهای بلندتری قرار می گیرند. این واقعیت که آنها در یک محیط امن هستند می تواند به کاهش ناراحتی کمک کند.

ملاقات با افرادی که دقیقاً می‌دانند چه کار می‌کنید، آرامش بخش خواهد بود. آنها همچنین می توانند استراتژی های مختلفی را برای مقابله با فونوفوبیا توصیه کنند.

آیا تا به حال از فونوفوبیا رنج برده اید؟ با پاسخ دادن به سوالاتی در مورد تجربه خود در اینجا به دیگران در شرایط مشابه کمک کنید.

درصورت نیاز به خدمات شنوایی سنجی و تجویز سمعک با ما تماس بگیرید.

 

ترس از صداهای بلند

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ماشعب ماخدمات ما